Herman Berndsen en Erik Bechtle. Foto: Janny Schiphorst.
Herman Berndsen en Erik Bechtle. Foto: Janny Schiphorst. Foto:

Erik Bechtle en Herman Berndsen namen vorige week afscheid van het brandweercorps

Lintje voor Gorsselse brandweermannen

Gorssel - Burgemeester Sebastiaan van 't Erve heeft afgelopen maandag een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Erik Bechtle en Herman Berndsen. Beide heren komen uit Gorssel.

Zij zijn in oktober 2013 gestopt met hun werkzaamheden bij de vrijwillige brandweer IJsselstreek en hebben officieel afscheid afscheid genomen.
Erik Bechtle is op 1 mei 1986 aangesteld als aspirant brandwacht bij de toenmalige gemeentelijke brandweer Gorssel. Na verschillende opleidingen werd hij vanaf de regionalisering in 2012 manschap B, met de rang hoofdbrandwacht. Zijn collega's roemen hem om zijn betrokkenheid, zijn gevoel voor humor en zijn scherpe opmerkingen. Op 1 augustus 1985 is Herman Berndsen begonnen bij de toenmalige gemeentelijke brandweer Gorssel als aspirant brandwacht. Ook hij heeft verschillende opleidingen gevolgd en werd vanaf 2007 ook brandweerchauffeur. Na de regionalisering in 2012 is hij aangesteld als manschap B/ brandweerchauffeur, met de rang hoofdbrandwacht. Zijn collega's karakteriseren hem als serieus en betrokken, maar op zijn tijd ook in voor een goede grap. De heren Bechtle en Berndsen hebben als lid van de vrijwillige brandweer een langdurige bijdrage geleverd aan de openbare orde en veiligheid in de gemeente Lochem en omgeving. Die inspanningen voor de samenleving waren voor het Kapittel voor de Civiele Orden voldoende reden om hen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.


Wijkontwikkelingsplan De Hoven

Zutphen - Op dinsdag 17 maart presenteren de gemeente Zutphen en Wijkraad De Hoven het concept wijkontwikkelingsplan voor De Hoven. Dit gebeurt om 20.00 uur in de kantine van voetbalvereniging De Hoven. De deur is open vanaf 19.30 uur.

Samen met bewoners en de wijkraad van De Hoven heeft de gemeente Zutphen de afgelopen maanden gewerkt aan een wijkontwikkelingsplan voor De Hoven. Dit is een gezamenlijke agenda tot ongeveer 2025, die de gemeente en de wijkbewoners met elkaar opstellen en uitvoeren. Het concept wijkontwikkelingsplan is nu gereed. Aansluitend bij de presentatie op dinsdagavond 17 maart is er een informatiemarkt, waar bewoners en belangstellenden vragen kunnen stellen over de onderwerpen uit het plan. Zoals het multifunctioneel gebouw, het miniverkeerscirculatieplan, schooltuinen en groenadoptie. Om 21.15 uur wordt de avond afgesloten.

Het wijkontwikkelingsplan ligt vanaf medio april 2015 vier weken ter inzage in het stadhuis.