Vormgeefster Margriet van der Heijden besprak de ontwerpen met de leerlingen.
Vormgeefster Margriet van der Heijden besprak de ontwerpen met de leerlingen. Foto:

Leerlingen Metzo College op bezoek bij Weevers

Hoe Cool is Zutphen?

Zutphen - Een negental leerlingen van het Metzo College in Doetinchem bracht op 10 maart een bezoek aan de ontwerpstudio van Weevers aan de Nieuwstad 57 in Zutphen.

Dit in het kader van Doetinchem On Stage. Een 'beroepenfeest' voor het VMBO waarbij meer dan 1000 leerlingen in contact komen met beroepsbeoefenaars uit allerlei sectoren.
De zesde editie van dit evenement vond plaats op 25 februari. Aanvullend op deze 'On Stage' dag wordt er een 'Doe Dag' georganiseerd waarbij de leerlingen op bezoek gaan bij de bedrijven waarmee ze contact hebben gelegd en waar ze interesse in hebben. Bij Weevers aangekomen, werd ze al snel een vraag gesteld: hoe cool is Zutphen? In groepjes werden ze de stad in gestuurd om foto's te maken en ondertussen na te denken over de boodschap die gebracht moest worden. Doel was het ontwerpen van een poster waarin door de jongeren verbeeld moest worden hoe cool Zutphen is voor hun leeftijdgenoten. Terugkomend op de studio gingen ze met enkele ontwerpers van Weevers aan de slag om met beeld en tekst de posters op te maken. Het bleek een geweldige manier te zijn om hen te leren na te denken over vormgeving en fotografie. En ze leerden hun creativiteit te gebruiken. Nadien werden de gemaakte posters beoordeeld en besproken door Margriet van der Heijden.


www.doetinchemonstage.nl