Betaald parkeren Noorderhaven gefaseerd

Zutphen - De bouwwerkzaamheden in Noorderhaven vorderen gestaag. In het besluit over de woningbouw in dit gebied is ook vastgelegd dat hier betaald parkeren ingevoerd gaat worden. Dit zal in fases gebeuren; per nieuw bouwblok en niet eerder dan de geplande parkeergarage opengaat.

Naast de aanleg van openbare parkeerplaatsen gaat NS een parkeergarage voor P&R parkeerders bouwen, ook dit wordt een betaalde parkeervoorziening. De verwachting is dat deze garage in de loop van 2016 gereed is. De huidige P&R parkeerplaats vervalt bij opening van de parkeergarage. Dit geldt ook voor de tijdelijke parkeerplaats naast het Koelhuis.

Met de bedrijven van de Family Mall (Ballorig, fitnesscentrum, bioscoop, McDonalds en de Schilders^COOL) maakt de gemeente maatwerkafspraken (bijvoorbeeld over het al dan niet invoeren van een blauwe zone) voor hun parkeerterreinen. Dit is om te voorkomen dat er door invoering van betaald parkeren in Noorderhaven overlast ontstaat voor parkerende klanten van deze bedrijven.