Wedstrijdverslagen van de Warnsveldse volleybalteams die vorige week speelden

Warnsveldse dames temperen Tornado

Warnsveld - De Warnsveldse dames hadden nog een appeltje te schillen met de ploeg uit Geesteren, waartegen ze moesten spelen.

Met de nodige supporters zou er het verbale geweld van de beide thuiscoaches mogelijk overstemd kunnen worden. Tornado nam in de eerste set een ruime voorsprong en gaf die niet meer af: 25-21. In de tweede set namen de Warnsveldse dames het initiatief en brachten met 22-25 de stand in evenwicht. In de derde set kwamen de dames op voorsprong en had de thuisploeg het nakijken met 21-25. In de vierde set stortte het Tornado huis in elkaar door het sterke aanvalsgeweld van WSV met 16-25 en was de 1-3 zege een feit.
Heren 1 ging roemloos ten onder tegen het sterk spelende BVC: Met 25-15, 25-10, 25-19 en 25-21 voor BVC bleven de mannen met lege handen en zit het team nog steeds in de gevaarlijke zone.
Dames 5 deed van zich spreken tegen Rivo 5. Als je een tegenstander onder de 10 kunt houden dan voel je je sterk,eerste set 5-25. In de tweede set was er geen enkel gevaar voor de WSV dames, getuige de 11-25. In de derde set liep de concentratie wat terug en lieten de dames de teugels wat vieren 19-25. In de vierde set was het weer cresendo en liepen de dames vlotjes naar 14-25 en kon het team met een dikke 0-4 winst onder de douche.
Meisjes B 2 op bezoek bij het sterke Marvo B 1 had een ongemakkelijke middag. De thuisploeg zette de trend in de eerste set met 25-14. Voordat de WSV meisjes het in de gaten kregen was het ook al gebeurd de tweede set met een ruime 25-5. Marvo was op de volle winst uit en zette met 25-12 een duidelijke stap in de derde set. Over de vierde set is niet zoveel bekend alleen de setstand een walk-over 25-2. De thuisploeg was een bekend maatje te groot.
Meisjes C 1 bezocht het sterke team van de Krekkers C 1, de kweekvijver voor het topdivisie spelend D1. In de eerste set nam de thuisploeg een voorsprong hetgeen resulteerde in 25-21. Krekkers bezorgde de WSV meisjes nogal wat kopzorgen met sterke services en was de grip er bij WSV even weg 25-16. In de derde set herpakten de WSV meiden zich goed en wisten ze bij te blijven tot 25-23. De Krekkers wisten van geen wijken en beslisten de strijd met 25-18 in de vierde set, een terechte 4-0 voor de thuisploeg.
Heren 2 verslikte zich in Aalten tegen koploper Bovo 3. In de eerste set liep het goed bij de WSV mannen en wonnen ze de set met 19-25. Bovo kwam in de tweede set sterk terug met 25-18 en drukten de WSV mannen in het defensief. In de derde set stokte het bij de Warnsveldse mannen en kon Bovo gemakkelijk doorstoten naar 25-15. In de belangrijke vierde set was het initiatief aan Bovo zijde en liet de koploper de wijzer op 25-21 stilstaan en de 3-1 winst.