Vrouwen van Nu

Warnsveld - Op maandag 9 maart wordt de maandelijkse afdelingsavond van Vrouwen van Nu weer gehouden in Cultureel Centrum 't Nut, Breegraven 1. Aanvang: 19.30 uur, zaal open 19.00 uur.

Deze avond komt Ria Brandwagt, werkzaam bij de tuinen van Mien Ruys, een lezing houden met een digitale wandeling door de tuinen. De visie en persoon van Mien Ruys wordt belicht.
Ria Brandwagt coördineert sinds 2005 de dagelijkse gang van zaken in Dedemsvaart. Op een complex van 2,5 hectaire, waar zeven beroepskrachten en vijftig vrijwilligers werken betekent dat niet bepaald een negen tot vijf baan. Dat ik hier werk is absoluut ingegeven door mijn voorliefde voor de stijl van Mien Ruys. Die voorliefde deel ik met Tineke Grin, die hier ook in 2005 begon. Zij is de hoofdtuinvrouw. Wij zijn aangesteld door het bestuur van de stichting Tuinen (van) Mien Ruys. Voorwaarde was dat het experimentele karakter van de tuinen vorm moest krijgen. Dat paste bij Mien Ruys en het maakt dat deze tuinen een inspiratiebron kunnen blijven voor mensen die van tuinen houden.
Heeft u interesse in de vereniging Vrouwen van Nu, dan bent u van harte welkom op deze afdelingsavond. U moet zich voor aanvang bij binnenkomst even melden bij een van de dames van het bestuur.


Boek over historisch Groot Graffel

Warnsveld - Pal voor de Boekenweek die zaterdag begint, komt er een bijzonder boek over het psychiatrisch ziekenhuis Groot Graffel in de verkoop.

Het boek verhaalt over de historie van het ziekenhuis dat begon in 1901 als Buitengesticht van het Oude en Nieuwe Gasthuis in Zutphen. Het Groot Graffel gaat anno 2015 door het leven als GGNet. Het boek is te koop bij Boek & Co in Warnsveld, kost 9,95 Euro en de opbrengst komt ten goede aan het psychiatrisch ziekenhuis.


Culturele avond Alliance Française

Warnsveld - Op donderdag 19 maart neemt Françoise Gall, spreker en dichter, ons mee naar de 'andere 'wereld van de Franse poëzie.

De poëzie vormt een belangrijk deel van de Franse literatuur vanaf het ontstaan van de taal tot op heden. Er wordt aangenomen dat de vroegste poëzie gezongen werd. Le salon d'or zal de deuren openen van het rijke erfgoed dat Frankrijk bezit: het lezen van de poëzie, declamatie in kostuum, poëtische happening, het muzikale gedicht, het gezongen gedicht, apart geschreven teksten, experimentele poëzie, geurige gedichten. Tijdens deze avond krijgt u de gelegenheid de mooie illustraties te bewonderen en kunt u genieten van de muzikale omlijsting.
De deuren in het Nutsgebouw, Breegraven 1 in Warnsveld gaan open om 19.30 u. De toegang is gratis voor leden van de Alliance Française en middelbare scholieren. Niet-leden betalen € 6 euro. De voorstelling begint om 20.00 u.


Bonus in Bieb

Warnsveld - De band Bonus geeft op zondagmiddag 8 maart vanaf 15.30 uur een concert in de Bibliotheek Warnsveld.

Deze grotendeels Zutphense band speelt easy jazz met pop-, blues- en Latin invloeden in een intieme, ongedwongen setting.
Ric Stokes op tenorsax en dwarsfluit, Maike den Houting op altsax en baritonsax, Pino Bruna op basgitaar, Charles Dickson op percussie en zangeres Diana Michels maken met veel plezier samen muziek en presenteren, met een afwisseling van instrumentaal en zang, fijne jazz die dicht bij de mensen staat. Naast jazz classics worden onder andere nummers van Caro Emerald, Melody Gardot en Diana Krall uitgevoerd. Entree 5 euro, inclusief drankje. Locatie: de Bibliotheek Warnsveld, Dreiumme 43. Telefoon: 0575-528424.