In de Overtuin is de lente al goed zichtbaar.
In de Overtuin is de lente al goed zichtbaar. Foto:

Oude bomene en duizenden sneeuwklokjes maken bezoek aan Overtuin moeite waard

Ontmoeting met kunstenaar rond expo Vensters

Warnsveld - Op zondag 8 maart staat de poort van de Warnsveldse Overtuin weer open voor alle bezoekers. In de in 1832 aangelegde tuin in de Engelse landschapsstijl is een feest voor de zintuigen.

Bijzondere oude bomen, waaronder de oudste honingboom van Nederland, en duizenden sneeuwklokjes en krokussen zijn een voorbode van de naderende lente. Onder de monumentale oude kastanje schitteren de hemelsblauwe scilla's. En afhankelijk van het winterweer zullen ook de toverhazelaar en gele kornoeljes hun tere geel laten zien. Kom dwalen langs de gebogen paadjes en genieten van verrassende doorkijkjes en oude bomen.

Na een wandeling is het goed toeven in de sfeervolle oude boerderij, waar de tentoonstelling Vensters van Peter van Damme is. Hij exposeert schilderijen en werk op papier en het wordt meteen duidelijk dat de titel van zijn expositie in de overdrachtelijke zin geïnterpreteerd moet worden. De 'Vensters' die men waarneemt zijn een soort inkijkjes in de ervaringswereld van van Damme. Nadruk ligt vooral op de kleur als drager van de inhoud. Waarneembaar zijn een hang naar versobering in vorm en kleur om tot de kern te komen. Die kern valt niet in een zin te raken, maar zeker is dat een sterk metafysische component in het werk aanwezig is, lees; meditatief, contemplatief.

Wie nieuwsgierig is naar zijn schilderijen kan naast de Opentuindag ook op woensdag 4 maart in de galerie terecht. Er is dan een extra openstelling en de kunstenaar is dan ook aanwezig.

De entree voor de tuin bedraagt 3 euro. Kinderen tot 16 jaar onder begeleiding hebben vrij toegang. Galerie en terras altijd vrij toegang. Van 11.00 tot 17.00 uur geopend.


www.deovertuin.nl
info@deovertuin.nl
0575-559989

Extra openstelling in galerie. Ook de kunstenaar is er