Ruim zevenhonderd kinderen en volwassenen doen mee met het dansspectakel.
Ruim zevenhonderd kinderen en volwassenen doen mee met het dansspectakel. Foto:

Het dansfestival is sinds zijn bestaan uitgegroeid tot een festival van formaat

Dance Rhythm: ruim 700 deelnemers

Zutphen - Net als ieder jaar organiseert WSV ook dit jaar een Dance Rhythm festival in de Hanzehal. 28 maart is de grote dag.

Ruim zevenhonderd volwassenen en kinderen, aangesloten bij verschillende verenigingen uit de wijde omtrek, nemen deel aan het dansspektakel. De deelnemende Streetdance en Jazz groepen van Dance Rhythm 2015 zijn:
Aerobic Dance Centre Ruurlo, C.G.V. Wilhelmina Kampen, De Eskape, Deventer, KDO, Apeldoorn, DOG, Baak, NTK, Apeldoorn, NTK, Apeldoorn Focus, NTK, Apeldoorn Intenz, Sportcentrum Total Fit, Sportclub Gorssel, W.S.V. Warnsveld, DIO Ugchelen, De Sperwer, Hoog keppel, Brinio Lochem en Valto Eefde.
In 1979 startte de Zutphense Christelijke Gymnastiek Vereniging Wilhelmina met een dansgroep. In 1987 werd voor het eerst een dansuitvoering gegeven. Begin jaren negentig was de dansuitvoering echter al een bijzonder activiteit, waar diverse verenigingen uit de wijde omgeving aan meededen. Het evenement kreeg de naam Lente Dans Festijn maar die werd in 1996 weer veranderd in JazziZ. Het aantal deelnemende verenigingen bleef groeien, zodat de uitvoering werd opgesplitst in een middag- en een avondoptreden. In 2004 ging CGV Wilhelmina fuseren met Moba en Olympia, alle drie uit Zutphen en werd het een onderdeel van SZG. Dat was de geboorte van Dance Rhythm.
Mandy Raaymakers organiseerde Dance Rhythm vele jaren maar stopte in 2013. WSV heeft de organisatie nu in eigen handen genomen. In de loop der jaren is de Dance Rhythm een jaarlijks terugkerend festijn geworden en is het uitgegroeid naar een dansfestijn van formaat welke in de gehele regio bekend is onder alle verenigingen.
De middagvoorstelling begint om 13.00 uur en de avondvoorstelling om 19.00 uur.Toegangskaarten kosten 5 euro voor volwassenen en 3,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Een passe-partout voor de middag- en avondvoorstelling kost 8 euro (voor kinderen tot en met 12 jaar 5 euro.

Ruim zevenhonderd kinderen en volwassenen doen mee met het dansspectakel.