Ook de Berkel speelt tijdens de watermanifestatie een rol.
Ook de Berkel speelt tijdens de watermanifestatie een rol. Foto:

Middag met verhalen, theater, gedichten en activiteiten rond het thema water

Watermanifestatie in Zutphen

Zutphen - Zondagmiddag 15 maart organiseert Water Natuurlijk een Watermanifestatie in de binnenstad. Van 13.00 tot 16.30 uur vinden allerlei activiteiten rondom water plaats, in en om het Pakhuys aan de Berkelkade 15.

Er is voor elk wat wils: van waterverhalen tot lopen over water en van kindertheater tot een watercafé over de Zutphense waterplannen.
In maart zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten en de Waterschappen. Aan de vooravond daarvan organiseert de waterschapspartij Water Natuurlijk een Watermanifestatie. Er zijn leuke dingen voor kinderen, maar de oudere jeugd komt ook zeker aan zijn trekken. Kinderen kunnen naar de voorstelling 'de kikker die al het water opdronk' of gezicht of arm laten beschilderen met waterwezens. Henk Gombert draagt gedichten over water voor en Jan Alfrink vertelt verhalen over de IJssel. Bezoekers kunnen over het water lopen in een bal, waterproeven doen of via een touwbrug de Berkel oversteken. Een tentoonstelling laat het groeiende probleem van de plastic soep in de oceanen zien. De middag wordt afgesloten af met een Watercafé: verschillende partijen en initiatiefnemers gaan in debat over nieuwe ideeën voor het water in Zutphen.
Deelname is gratis, iedereen is welkom en aanmelden is niet nodig. Het volledige programma en contactadres is te vinden op: www.waternatuurlijk.nl/watermanifestatie-15-maart-in-zutphen