Vaak is er meer mogelijk dan u denkt om langer veilig thuis te blijven wonen.
Vaak is er meer mogelijk dan u denkt om langer veilig thuis te blijven wonen. Foto:

Vaak zijn er voldoende mogelijkheden om langer thuis te kunnen blijven wonen

Mijn Woning Op Maat geeft advies

Zutphen – het initiatief Mijn Woning OpMaat is van start gegaan. Getrainde vrijwilligers, de woonadviseurs, geven advies over de mogelijkheden om langer thuis veilig en comfortabel thuis blijven wonen. Ook zijn ze bekend met de specifieke woonwensen en –eisen van mensen met dementie. Vaak is er namelijk meer mogelijk dan mensen denken.

Inschakelen woonadviseur
U kunt een woonadviseur inschakelen voor advies over aanpassingen in uw huis. Dit is gratis en zowel bij een koopwoning als een huurwoning mogelijk.
De woonadviseur is getraind op het gebied van mogelijke woningaanpassingen, veiligheid, ergotherapie en kent de mogelijkheden van de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Daarnaast zijn ze bekend met de specifieke woonwensen en eisen van mensen met dementie en hebben ze daar ervaring mee. Wilt u ondersteuning van een woonadviseur? Neem dan contact op met de Vrijwilligerscentrale van Perspectief Zutphen via vrijwilligerscentrale@perspectiefzutphen.nl Ook kunt u bellen met 0575 596 296. Een woonadviseur neemt dan contact met u op voor het maken van een huisbezoek.
Voor dit bezoek dient u ongeveer 1 à 1,5 uur uit te trekken. Aan de hand van een vragenlijst loopt de woonadviseur samen met u de punten van uw huis door. Na ongeveer een week ontvangt u een adviesrapport waarin de mogelijke aanpassingen vermeld worden.
Op de website staan ook bedrijven of leveranciers die u eventueel kunt inschakelen voor het uitvoeren van aanpassingen aan uw woning. Na ongeveer drie maanden belt de woonadviseur u op om te horen of u aanpassingen heeft uitgevoerd. Mocht u dan nog vragen hebben, dan helpen zij u natuurlijk graag verder.

Partners Mijn Woning OpMaat
Mijn Woning OpMaat is een initiatief van Vrijwilligerscentrale Zutphen, Gemeente Zutphen, Het Plein, Woonbedrijf Warnsveld, Stichting Platform Gehandicapten en Chronisch Zieken Zutphen, Perspectief Zutphen en Provincie Gelderland en wordt uitgevoerd door de Vrijwilligerscentrale Zutphen.


Vrijwillligerscentrale: 0575 596 296
www.mijnwoningopmaat.nl