Een van de landschappen van Hans Vanhorck die te zien zijn in de Oude Apotheek.
Een van de landschappen van Hans Vanhorck die te zien zijn in de Oude Apotheek. Foto:

Nieuwe expositie Oude Apotheek met werk Hans Vanhorck en Louis La Rooy

Vanhorck toont 'De macht van kleur'

Zutphen - In de Oude Apotheek zijn de komende zes weken schilderijen te zien van Hans Vanhorck en glasobjecten van Louis La Rooy.

Vanhorck (1952) heeft zijn schilderijen wereldwijd, van Hongkong tot Buenos Aires, geƫxposeerd in galerieƫn en op kunstbeurzen zoals de TEFAF, de PAN en de FIAC. De schilder heeft zich jarenlang verdiept in mythen die voor bepaalde gemeenschappen essentieel zijn. Ook heeft hij zich verdiept in de betekenis van kleuren in wereldwijd gespreide gemeenschappen met oude culturele wortels. Op de tentoonstelling zijn grootse vergezichten te zien waarbij herkenbare landschapskenmerken zijn opgenomen in de voorstelling, maar ook meer abstracte doeken waarin de symboolwaarde van de voorstelling essentieel is.
De kleurrijke glasobjecten die Louis La Rooy (1947) vervaardigt, vertolken verhalen, waarnemingen en gedachten uit het dagelijkse leven die, gevoed door zijn fantasie, onder andere op mensen en dieren betrekking kunnen hebben. Glaskunst toont unieke mogelijkheden in vormgeving door gebruik te maken van verschillende technieken waarbij fusing, blazen en smelten betrokken is en La Rooy heeft de beweeglijkheid van het materiaal goed uitgebuit.
De expositie is nog tot en met 26 april te zien in de Oude Apotheek aan de Houtmarkt.