Wetenschapsjournalist Milou van Hintum geeft lezing over psychiatrische etiketten.
Wetenschapsjournalist Milou van Hintum geeft lezing over psychiatrische etiketten. Foto:

Bibliotheek Zutphen komt met passende lezing bij boekenweekthema Waanzin

Auteur Doe eens Normaal geeft lezing

Zutphen - Waanzin, het thema van de Boekenweek 2015, past uitstekend bij wetenschapsjournalist Malou van Hintum. Zij schreef ondermeer het boek 'Doe eens normaal'. In dit boek verhaalt ze over de herkomst van psychiatrische etiketjes en de positieve kanten van een psychiatrische aandoening. Op donderdagavond 5 maart verzorgt zij een lezing over deze onderwerpen in de Bibliotheek Zutphen.

U kent Malou wellicht van haar columns in De Volkskrant of voor The Post Online. Of haar bijdragen aan het Mediaforum op NPO Radio1. Haar stokpaardjes zijn politiek en psyche.
Malou deelt haar kennis op aanstekelijke wijze. De rode draad in haar werk is de waardering van menselijk gedrag. Aangeboren of aangeleerd? Speciaal of abnormaal? Onmacht of onwil? Ziek of slecht? Vragen waarbij haar achtergrond als politicoloog en specialisatie in de menselijke psyche goed van pas komen.
De lezing door Malou van Hintum vindt plaats in de Bibliotheek Zutphen, Broederenkerkplein 2, op donderdag 5 maart van 20.00 tot 22.00 uur. Zaal open om 19.30 uur. In de pauze worden boeken van de auteur verkocht en door haar gesigneerd. Kaarten à 5 euro zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek Zutphen en bij boekhandel Boek en Buro Zutphen.


www.graafschapbibliotheken.nl