Stichting Bus maakt het voor ouderen mogelijk mobiel en bij de tijd te blijven

Nieuwe bus voor beter comfort ouderen

Zutphen - De Stichting Bus Zutphen die inmiddels ruim 37 jaar bestaat, heeft in het verleden zes keer een nieuwe bus aangeschaft om ouderen te vervoeren naar uitstapjes. Onlangs werd de zevende bus gepresenteerd.

De nieuwe bus is voorzien van nog meer comfort, beschikt over veiligheidsvoorzieningen, een zuinige motor en is gebruiksvriendelijk.
Wethouder Withagen die bij de presentatie aanwezig was benadrukte het nut en belang van de stichting en wil graag in contact treden om ervaringen en suggesties uit te wisselen omdat in de toekomst alleen nog maar meer een beroep wordt gedaan op dit soort initiatieven.
De doelstelling van Stichting Bus Zutphen is het zonder winstoogmerk verzorgen van vervoer voor uitstapjes ten behoeve van ouderen van de verzorgings- en verpleeghuizen en GGNET in Zutphen en omgeving. De chauffeurs bestaan uit een groep vrijwilligers die bij toerbeurt op de bus rijden. Jaarlijks maken zo'n 1750 passagiers gebruik van deze stichting. De stichting beaamt wat Patricia Withagen al zei: door veranderingen in de zorg zullen meer rolstoelers gebruik maken van de bus en dat vraagt specifieke eisen met betrekking tot de inrichting van de bus.