Afbeelding
Foto:

Betrouwbaar, betaalbaar én creatief

Inkstation bestaat tien jaar


Zutphen - Inkstation is hét adres in Zutphen en Deventer voor het vullen van cartridges voor printers. Naast een ruim assortiment kantoorartikelen kunt u bij de winkels van Erik Gerringa en Eric Knijpstra sinds kort ook terecht voor bouwpakketten/verpakkingen van nostalgische pandenuit de beide Hanzestedenanzestad.

Printen is over het algemeen een kostbare aangelegenheid. Hoewel de aanschaf van een goede printer niet duur hoeft te zijn, verdient de fabrikant zijn geld terug met de verkoop van prijzige cartridges. Voor de particuliere gebruiker is het vullen van de inktpatronen daarom erg lucratief. Volgens Gerringa, uitbater van Inkstation Zutphen aan de Spittaalstraat, kan het prijsvoordeel van een gevulde cartridge ten opzichte van een nieuw merkpatroon oplopen tot soms wel zeventig procent: "En ook ten opzichte van de aanschaf van huismerkcartridges is vullen nog altijd goedkoper."

Milieuvriendelijk vullen
Bij Inkstationworden uw gebruikte cartridges vakkundig en milieuvriendelijkbijgevuld waardoor deze langere tijd bruikbaar zijn. "Een gemiddelde inktcartridge met printkop kan twee tot drie keer worden bijgevuld en cartridges zonder printkop veel vaker", aldus Gerringa. Zijn particuliere- en kleinzakelijke klanten moeten volgens hem wel op tijd in actie komen om goed toekomstig gebruik van een printer te garanderen: "Wacht nooit te lang met het vullen van een cartridge. Of je moet de inkthouder luchtdicht verpakken en op een koude plek bewaren."

Spaarkaart
Vaste klanten van Inkstation kunnen op termijn nog meer financieel voordeel behalen door het regelmatig bijvullen van hun inktpatronen. Gerringa: "Wij hebben een spaarsysteem met een spaarkaart. Na vijftien keer een cartridge te hebben gevuld krijg je één gratis vulbeurt cadeau. Deze actie geldt per cartridge, dus als iemand vijf cartridges komt vullen dan krijgt hij of zij in één keer vijf stempels."

Inkville
Een noviteit bijInkstation zijn de door Eric Knijpstrazelf vervaardigde, handbeschilderde bouwpakketjes van nostalgische gebouwen uit Deventer en Zutphen. "Door ze eerst te fotograferen en daarna na te schilderen maakt Eric uiteindelijk prachtige kartonnen replica's 'op schaal' van de panden, verkrijgbaar als drie of vier vellen met bouwbeschrijving, die gebruikt kunnen worden als decoratie of verpakkingsmateriaal", zo legt Gerringa uit. Onder de noemer Inkville brengt Inkstation de bouwpakketten sinds kort aan de man: "Op verzoek kunnen wij van ieder gewenst gebouw zo'n prachtig en handig kunstwerkje maken." Deventer telt nu ongeveer twintig exemplaren en Zutphen zes. "De zevende is bijna klaar, een replica van een woonpand aan de Zaadmarkt 70."

Kantoorartikelen
Naast printers, printpapier, cartridges en het vullen hiervan biedt Inkstation ook een ruim assortiment school- en kantoorartikelen. Hoofdzakelijk van het merk Maped, een wereldmarktleider op dit gebied. "Maped staat voor duurzaamheid, comfort, ergonomie en betaalbare prijzen", aldus Gerringa. Een goed voorbeeld van ergonomisch producten zijn volgens hem de linkshandige pennen en scharen van de Franse producent."Andere aanraders zijn hun aantrekkelijk geprijsde snij- en nietmachines en een heelspeciale passer", zegt Gerringa. "Maped heeft een wereldwijd patent op een passer die je met een hendeltje kan vastzetten op een bepaalde diameter, zodat iedere volgende cirkel die je tekent exact even groot is."




Contact:
Inkstation

Spittaalstraat 47
7201 EB Zutphen

T: (0575) 547 068

E : info@inkstation-zutphen.nl

W: www.inkstation-zutphen.nl

Nieuwstraat 73
7411 LJ Deventer
T: (0570) 752 437
E : info@inkstation-deventer.nl

W: www.inkstation-deventer.nl

Openingstijden
Maandag                 13.00 – 17.30 uur
Dinsdag/vrijdag                        09.30 – 17.30 uur
Zaterdag                 10.00 – 16.30 uur