Afbeelding
Foto: Gerwin Nijkamp

Podium voor amteur(kunstenaars) bij Arcus Fysiotherapie

Tentoonstelling werk Axel Scholtze

Zutphen - Arcus Fysiotherapie aan de Paulus Potterstraat 42 in Zutphen biedt (amateur) kunstenaars de gelegenheid om hun werk ten toon te stellen in haar praktijk. Iedereen is van harte welkom om de kunstwerken te bekijken. U kunt ze vinden op diverse plaatsen in de wachtruimte en gangen en zijn vrij te bezichtigen. Sinds 9 februari en nog tot 1 mei is de expositie van Axel Scholtze te bekijken.

Axel Scholtze over zijn schilderijen: "Mensen en dieren zijn favoriete onderwerpen voor mijn werk: in gezichten en houdingen zit veel verborgen.

Het weergeven van de taal van het lichaam het innerlijke uiterlijk maken, is mijn uitdaging. Voor mijn schilderijen – figuratief geschilderd met acryl op canvas – gebruik ik bij voorkeur een sober kleurenpalet.

Samen met het spel van licht en donker geeft dit een intense sfeer en versterkt mijns inziens de expressiviteit van de compositie. Als autodidact, die pas op middelbare leeftijd met schilderen is begonnen, ben ik onder andere geïnspireerd door het werk van Edward Hopper, Egon Schiele, Edgar Degas, Andrew Wijeth en Rembrandt."