Voor de 32e keer werd het basisschoolschaakkampioenschap gehouden.
Voor de 32e keer werd het basisschoolschaakkampioenschap gehouden. Foto:

Scheperstee opnieuw ongeslagen winnaar

Zutphen - Basisschool De Scheperstee uit Warnsveld is basisschoolschaakkampioen van Zutphen. Het Schaakgenootschap Zutphen organiseerde voor de 32e keer het kampioenschap dat afgelopen zaterdag werd gehouden.

Het evenement had plaats in De Scheperstee in Warnsveld. Tien scholen streden daar met 19 teams om het felbegeerde kampioenschap. De kampioen en de nummers twee en drie plaatsen zich voor de halve finales van de Oostelijke Schaakbond, dat op 7 maart in Arnhem wordt gehouden.
Er werd met respect voor elkaar en sportief gestreden. Na vijf ronden stond De Scheperstee ongeslagen bovenaan. Slecht één remise moesten ze toestaan. Het eerste team van de Lea Dasberg en het tweede team van de Jan Ligthart volgden met één wedstrijdpunt achterstand maar de Scheperstee gaf de voorsprong niet meer uit handen en met dertien wedstrijdpunten gingen ze ervandoor met de overwinning.
Vorig jaar was De Scheperstee ook al kampioen. Het eerste team van de Lea Dasberg en het tweede team van de Jan Ligthart maakten geen fouten en werden zo tweede en derde. Beiden met elf wedstrijdpunten.
Wethouder Pennings reikte de prijzen uit. Voor de kampioen was er een grote wisselbeker, een taart van bakker Van Zuijlen en voor ieder team een beker. De spelers kregen allemaal een medaille uitgereikt. Het was een gezellig toernooi waar veel ouders en grootouders kwamen kijken.