Vorig jaar kon er al heel wat eetbaar groen geoogst worden op Helbergen.
Vorig jaar kon er al heel wat eetbaar groen geoogst worden op Helbergen. Foto:

Voormalig sportcomplex Helbergen biedt ruimte aan buurtbewoners die willen tuinieren

Terrein Helbergen zoekt groene vingers

Zutphen - Nu het voorjaar in aantocht is, wordt het ook tijd om tuinplannen te maken. Heb je zin om komend seizoen gezellig samen te tuinieren met buren of vrienden?

Op voormalig sportcomplex Helbergen zijn buurttuinen aangelegd voor bewoners die samen willen werken in een groepstuin. Mensen die willen tuinieren maar geen ervaring hebben, mensen die ertegenop zien om alleen voor een moestuin te zorgen of mensen die het gewoon leuk vinden om samen met vrienden of buren een tuin aan te leggen. Je huurt als groepje een tuin die al is bewerkt en bemest. Er wordt alleen biologisch geteeld en naar behoefte worden teeltadviezen gegeven.
Belangstellenden zijn zaterdag 28 februari tussen 11.00 en 12.30 uur welkom op de tuin. Dan wordt uitleg gegeven en kunnen vragen worden beantwoord. Ook mensen die nog geen tuinmaatje hebben zijn welkom. Graag even aanmelden via info@rurealis.nl als je langs wilt komen. Mocht je belangstelling hebben maar die ochtend niet kunnen, laat dit ook weten. Dan maken we een andere afspraak.
De buurttuinen liggen langs het fietspad van de Laan naar Eme. Om er te komen moet je de ingang aan de kant van De Waarden gebruiken. Je loopt dan langs de voormalige kantine, nu Stadswerkplaats Zutphen, het terrein op.