Gerdien Verschoor, de auteur van De kop van Oskar Wronski.
Gerdien Verschoor, de auteur van De kop van Oskar Wronski. Foto: Merlijn Doomernik

Gerdien Verschoor als Wintergast

Zutphen - De veelzijdige Zutphense auteur en kunsthistorica Gerdien Verschoor is op woensdagavond 4 maart de Wintergast in Het Koelhuis aan de Parkstraat 1.

Het Wintergastprogramma, met een knipoog naar het bekende VPRO-programma Zomergasten, wordt dit jaar voor de derde keer gehouden door de Lions Clubs van Zutphen. Eerdere Wintergasten waren Jolande Withuis en Frank Westerman. In het recente boek De kop van Oskar Wronski van Gerdien Verschoor speelt de IJssel een belangrijke rol. Onder de titel Kunst en Schrijven aan de IJssel zal Verschoor deze avond toelichten waarom de IJsselschilders Avercamp en Voerman voor haar een belangrijke inspiratiebron zijn bij het schrijven van haar boeken en korte verhalen. Na de pauze gaat zij in op vragen en opmerkingen uit de zaal.
De Wintergastavond is de opmaat naar de Boekenweek, die van 7 tot 15 maart gehouden wordt. Ine Soepnel van boekhandel van Someren & Ten Bosch sluit de avond af met een inleiding naar de Boekenweek in Zutphen.
De toegangskaarten voor deze avond zijn beschikbaar bij Boekhandel Van Someren & ten Bosch in Zutphen en bij Boek & Co in Warnsveld voor 10 euro per persoon. Opbrengsten van de avond gaan naar de Stichting Naoberhulp Zutphen, die deze avond ook aanwezig is om hun activiteiten toe te lichten.