Luchtig concert van het A.C.W. Staring

Blazersensemble in de Vordense Dorpskerk

Vorden - Zondag 15 februari is vanaf 15.30 uur het 'A.C.W. Staring Blazersensemble' te horen in de Dorpskerk in Vorden. Het ensemble brengt een overwegend luchtig programma met composities van Gioacchino Rossini, Giuseppe Verdi, Dmitri Sjostakovitsj, Edward Grieg en Franz von Suppé staan op de acht lessenaars van de leden van het ensemble.

Het A.C.W. Staring Blazers Ensemble, is opgericht in 2007 en bestaat uit acht professionele blazers: fluit, hobo, twee klarinetten, tenorsax, sopraansax, hoorn en trombone. De blazers zijn allen werkzaam op de Kaliber Kunstenschool in Twente. Het ensemble staat onder leiding van Bennie Waanders, saxofoondocent en ensembleleider op de Kaliber Kunstenschool. Hij is tevens de oprichter en arrangeur van het ensemble.

Het ensemble heeft haar naam verbonden aan Anthony Christiaan Winand Staring (1767-1840), een ras Achterhoeker. Geboren in Gendringen en hij woonde het grootste deel van zijn leven op het landgoed De Wildenborch tussen Vorden en Lochem. A.C.W.Staring was o.a. dichter en schrijver, maar was ook bekend door de wijze waarop hij De Wildenborch bestuurde. Natuur en mens kwamen bij hem op de eerste plaats, zo stichtte hij o.a. een lagere school om de boerenkinderen uit de omgeving de mogelijkheid te geven onderwijs te volgen. Ook liet hij veel van zijn gedichten op muziek zetten en tevens componeerde hij ook op bescheiden schaal zelf. Recent is deze muziek uitgevoerd tijdens de jaarlijkse Staringavonden in de kasteeltuin van de Wildenborch en ook tijdens een geheel aan hem gewijd concert in de Vordense Dorpskerk. Toegang € 10,00 t/m 16 jaar vrije toegang.


vriendenvandedorpskerkvorden.nl