Vordense schaatser Thijs Govers wint goud NK junioren
Vordense schaatser Thijs Govers wint goud NK junioren Foto: Bernadet te Velthuis

Vordens schaatstalent boekt grote succesen

Govers twee keer goud op NK Junioren

Vorden - De Vordense schaatser Thijs Govers (17) heeft dit weekend op de Deventer ijsbaan zowel de 500 als 1000 meter op zijn naam geschreven tijdens het NK Afstanden / Allround Junioren B.                

Govers die vorig weekend ook al goud won tijdens het NK super sprint op de Ireen Wust IJsbaan in Tilburg, bewees daarmee geweldig vormbehoud. De 30 snelste Nederlandse B junioren hadden zich gekwalificeerd voor dit NK. Zaterdag versloeg Govers in een knappe race op de 500 meter zijn grootste concurrent Niek Deelstra. De Fries, die met een Pr van 36.85 op de 500 direct boven Govers op 1ste plaats van de KNSB ranglijst staat, probeerde de voorsprong van Govers net iets te hard dicht te rijden waardoor hij zijn laatste binnenbocht te scherp aansneed en onderuit ging.

Op zondag bleken Govers en Deelstra opnieuw tegen elkaar geloot te hebben op de 1000 meter. In de voorlaatste rit startte Govers met twee buitenbochten. Ondanks dit sportieve nadeel kon de Vordenaar zijn achterstand beperkt houden. Na de baanwissel schaatste Govers met een ronde van 27,5 Deelstra op achterstand. De bij I-Skate / Beslist.nl schaatsende Deelstra kon ondanks zijn laatste binnenbocht het gat met Govers niet meer goedmaken. Govers werd opnieuw eerste voor Hagenaar Joost van Dobbenburgh. Niek Deelstra eindigde als derde.