De 'Roaring Twenties' herleven muzikaal tijdens de concerten.
De 'Roaring Twenties' herleven muzikaal tijdens de concerten.

Maandelijkse jazzclub in t Nut met wel heel swingende band: Andors Jazz Band

Roaring Twenties herleven

Vintage jazz comes to town

Warnsveld - Vrijdag 20 februari komt Andor's Jazzband bij Jazzclub Zutphen. De avond start om 20.30 uur en is in 't Nut, Breegraven 1.

Vanaf de oprichting in 1978 richt Andors Jazz Band zich op hot dance en jazzmuziekuit de jaren twintig en de vroege jaren dertig van de twintigste eeuw. De band gebruikt de originele arrangementen uit die tijd en eigen, stijlgetrouwe arrangementen. Zoals gebruikelijk was in de beginjaren van de jazz, speelt de band akoestisch; alleen de aankondigingen en de zang zijn versterkt. In een kwart eeuw is de band een graaggeziene gast geworden op jazzfestivals in heel Europa. Veel optredens in Europese jazzclubs volgden, alsook radio- en televisieopnamen. Andors Jazz Band heeft inmiddels een reputatie opgebouwd als een van de toonaangevendste bands in de vroege jazzmuziek, met een groeiende, enthousiaste aanhang die deze muziek heeft herontdekt. De leden van de band zijn ervaren musici met een voorliefde voor muziek van legendarische orkesten uit die tijd, zoals die van Fletcher Henderson en Duke Ellington. Vanzelfsprekend is ook de presentatie van de band stijlgetrouw: de 'Roaring Twenties' herleven muzikaal tijdens de concerten. Zangeres Emma Evelien zal deze jazzavond naar eigen zeggen heel speciaal maken.
Zij groeide op met veel muzikaliteit aan huis en bracht veel tijd door in de studio van haar vader, gitarist Pieter Nanne. Gaandeweg ontwikkelt zij zich muzikaal en theatraal door viool-, zang-, en balletlessen. Emma wordt aangenomen op het conservatorium, richting muziektheater en studeert in 2011 af. Met haar 26 jaar heeft Emaa al heel wat ervaring.
Bezetting van Andor: Ellister van de Molen (trompet), Ad Houtepen (trompet/zang), Victor Bronsgeest (trombone), David Lukács (klarinet/altsax), Hans Bosch (klarinet en tenorsax), Hans Koppes (tuba), Johan Lammers (banjo), Pieter Groot (gitaar), Rene Winter (drums) en Emma Evelien (zang).


www.jazzclubzutphen.nl