Zaterdag zijn de vrijwilligers van Natuurwerkgroep Gorssel weer actief op de Gorsselse hei.
Zaterdag zijn de vrijwilligers van Natuurwerkgroep Gorssel weer actief op de Gorsselse hei. Foto:

Vrijwilligers Natuurwerkgroep Gorssel kan best wat hulp gebruiken

Gorsselse hei aangepakt

Gorssel – De vrijwilligers van Natuurwerkgroep Gorssel gaan zaterdag 14 februari vanaf 9.00 uur aan de slag op de Gorsselse Heide. Ook zin om actief te zijn in de frisse buitenlucht? De werkgroep is blij met hulp

Op zaterdag 14 februari kunt u om 9.00 uur aansluiten bij de ingang Gorsselse Heide aan de Elzerdijk in Eefde (tegenover de kartbaan). Handschoenen en gereedschap zijn aanwezig.
De natuurwerkgroep bestaat uit zo'n 25 vrijwilligers en werkt iedere tweede zaterdagochtend van de maand. De achteruitgang van natuurgebied de Gorsselse Heide is de aanleiding geweest voor de oprichting van de natuurwerkgroep. In 2003 sloegen de toenmalige gemeente Gorssel en Stichting Landschapsbeheer Gelderland de handen ineen en organiseerden een werkdag op de heide voor potentiële geïnteresseerden. De dag resulteerde in de oprichting van Natuurwerkgroep Gorssel. Inmiddels is de werkgroep actief voor verschillende opdrachtgevers, waaronder Stichting IJssellandschap, stichting Marke, de Gorsselse Heide, Natuurmonumenten en Stichting Natuur Anders.
Voor informatie kunt u contact opnemen met Ben Rutenfrans, tel. 0575-494110, e-mail b.rutenfrans@upcmail.nl.


www.markegorsselseheide.nl