Typisch Carolien serveert de koffie op geheel eigen wijze.
Typisch Carolien serveert de koffie op geheel eigen wijze. Foto:

Eefdese Senioren in ban van magie tijdens lezing over bijzonder fenomeen graancirkels

Geslaagde seniorendag Eefde

Vrijdag 6 februari was het al vroeg een drukte van belang in het dorpshuis Het Hart.

Het was de dag van de jaarlijkse Seniorendag, georganiseerd door de Oranjevereniging Eefde, waarop de 'oudere jongeren' uit Eefde een zeer gevarieerd programma voorgeschoteld kregen. De gasten werden ontvangen door een wel heel bijzondere gastvrouw, Typisch Carolien, die op een hilarische wijze koffie met cake en slagroom uitserveerde. Ook het opruimen van de koffietafel deed zij geheel op eigen wijze….

De dag werd traditioneel geopend met het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus onder leiding van Frans Leupold. Tijdens de lezing die Annemieke Witteveen aansluitend gaf, kwamen de aanwezigen meer te weten over het fenomeen graancirkels. Het onderwerp geeft altijd stof tot nadenken en discussie. Bij velen roept het de associatie op van Aliens of mensenwerk. Dat dat niet noodzakelijkerwijs zo is én dat er veel meer aan de hand is, stelde het publiek vast tijdens een zeer boeiende lezing van Annemieke. Een rondje bingo zorgde ervoor dat allen weer met beide benen op de grond kwamen. Vanzelfsprekend waren er leuke prijsjes te winnen.

Ieder jaar wordt een gastspreker van de gemeente Lochem uitgenodigd om iets te vertellen over de gemeentelijke activiteiten. Dit jaar stipte de heer Jan Kottelenberg, kernwethouder van Eefde, Harfsen, Lochem, in het kort aan waar de Gemeente zoal mee bezig is.

Na het stamppottenbuffet kon men genieten van troubadour en verhalen-verteller, Gery Groot Zwaaftink. De aanwezigen genoten zichtbaar van zijn verhalen in en liedjes in Achterhoeks dialect.
De uitsmijter bestond uit een optreden van de harmonicagroep De Trekkebuuls. Op verzoek speelde de groep gouwe ouwe hits, die door allen naar hartenlust werden meegezongen. Sommigen maakten van de gelegenheid gebruik om een dansje te maken. Om 16.00 uur eindigde de gevarieerde middag en ging iedereen dankbaar naar huis.