Ad ten Bosch publiceerde al vier romans. Nummer vijf ligt bijna op de plank.
Ad ten Bosch publiceerde al vier romans. Nummer vijf ligt bijna op de plank. Foto:

Presentatie nieuwe bundel Ad ten Bosch

Zutphen - Op donderdag 26 februari, van 19.00 tot 21.00 uur, presenteert Ad ten Bosch zijn nieuwe verhalenbundel De tuin in Biak bij Boekhandel Van Someren & Ten Bosch aan de Turfstraat 19.

Peter Nijssen, uitgever van De Arbeiderspers reikt het eerste exemplaar uit aan de auteur, waarna collega-auteur Christiaan Weijt zal spreken. Iedereen is van harte welkom (vol is vol).

In de verhalen van Ad ten Bosch, wordt steeds gezocht naar houvast in liefde, vriendschap of werk. Twee mannen die elkaar na vijfentwintig jaar weerzien ontdekken dat hun vriendschap onaangetast is. Een jonge vrouw uit de stad knoopt banden aan met een vereenzaamde antiquaar in de provincie. Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur, onderweg in streng winters Alaska, krijgt heimwee naar zijn geboortegrond. Een commando ten tijde van de Jom Kipoer-oorlog keert na veertig jaar terug naar het slagveld en sleept ongevraagd een vriend mee in die confrontatie. Ad ten Bosch was van 1977 tot 1996 eigenaar van Van Someren & Ten Bosch en van 1989 tot 1992 eigenaar van uitgeverij Athenaeum-Polak & Van Gennep. Hij publiceerde vijf romans en schreef het ontroerende Gebroken lied, een vriendschap met Ida Gerhardt.


boekhandelsomerentenbosch.nl