De kinderen hebben een heel bijzonder valentijnscadeau.
De kinderen hebben een heel bijzonder valentijnscadeau. Foto:

Jupiter-kinderen geven valentijnscadeau

Warnsveld - Zaterdag is het Valentijnsdag. De kinderen van BSO Jupiter op CBS de Arcade hebben voor hun ouders wel een heel bijzonder cadeau in petto.

Samen met de pedagogisch medewerkers hebben ze er hard aan gewerkt. De ouders kunnen hun kinderen zaterdagmiddag vanaf 17.00 uur naar de BSO brengen en daarna mogen zij dineren bij de Chinese Muur. De eigenaresse Jinting Zheng wilde graag meewerken. Zij zal de ouders met champagne ontvangen en laten genieten van een heerlijk menu. Om voor ouders ook het eventuele oppasprobleem op te lossen, mogen de kinderen van de BSO natuurlijk ook hun jongere broertje en of zusje meenemen. Zij gaan die avond met de BSO-medewerkers een spannend programma volgen. De kinderen en medewerkers hopen dat zijzelf en de papa's en mama's een geweldige Valentijnsavond hebben.


Lezing laatste korhoen

Warnsveld - Op maandag 16 februari geeft Lars Soerink een presentatie in 't Nut, Breegraven 1.

Wilde dieren, de prachtige sfeer van onze mooiste landschappen: het zijn de typische onderwerpen van professioneel natuurfotograaf Lars Soerink.

Lars werkt in opdracht van – en in samenwerking met - onder andere de twintig nationale parken, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Vogelbescherming. Zijn foto's worden wereldwijd gebruikt in publicaties, voor posters, kalenders en websites. Hij is tevens vast fotograaf van de Nederlandse Nationale Parken en geeft regelmatig presentaties.

Soerink geeft presentatie op 16 februari in 't Nut

De laatste wilde korhoenders van Nederland leven op de Sallandse Heuvelrug: een schuwe kip die al heel wat heeft teweeggebracht. Lars Soerink was als ecoloog en fotograaf/filmer getuige van de ondergang en reddingspogingen van het korhoen.

Hij reisde mee naar Zweden om nieuwe vogels te vangen om bij te plaatsen op de Sallandse Heuvelrug. Tijdens zijn presentatie neemt hij ons mee in de wereld van het korhoen.

Lars' presentatie zet aan tot nadenken. Niet alleen over korhoenders maar over hoe mensen zich verhouden tot natuur. De discussie achteraf is daarom net zo interessant als het inhoudelijke verhaal.


Aanvang: 19.30 uur
Introducés en niet-leden betalen 2,50 euro
Voor leden en hun partners is de avond gratis