6 van de 9 vrijwilligers die een onderscheiding ontvingen.
6 van de 9 vrijwilligers die een onderscheiding ontvingen.

Inzet vrijwilligers Rode Kruis

Zutphen - Op vrijdag 6 februari heeft Marieke Schriks, voorzitter van het Rode Kruis de Graafschap negen onderscheidingen uitgereikt aan vrijwilligers die zich lange tijd belangeloos hebben ingezet.

"In deze tijd is het niet meer vanzelfsprekend om vrijwilligerswerk te doen" aldus de voorzitter. "Daarom zijn wij heel blij met de tomeloze inzet van onze vrijwilligers. Of het nu om EHBO gaat of sociale hulp, wij kunnen altijd op ze rekenen".

Negen vrijwilligers ontvingen een onderscheiding voor de lange tijd dat zij zich hebben ingezet (en nog inzetten) voor het Rode Kruis. Twee van hen al 50 jaar. Evenementen waar de vrijwilligers bij betrokken waren zijn de Bokbierdag in Zutphen en de Motorcross in Lochem. Daarnaast worden de vrijwilligers ook ingezet tijdens de Nijmeegse Vierdaagse en de Zwarte Cross. Naast EHBO wordt er ook veel sociaal werk verricht. Mensen die eenzaam zijn of problemen hebben met vervoer kunnen ook een beroep doen op het Rode Kruis.

Het Rode Kruis is altijd op zoek naar vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen zich wenden tot Gerrit Voskamp (Zutphen) gerritvoskamp@chello.nl of Wolter Bos (Lochem) wojobos@hotmail.com