FC Zutphen klopt VDZ in vriendschappelijk oefenduel

Zutphen - FC Zutphen speelde dinsdagavond vriendschappelijk tegen zondag derdeklasser VDZ en won overtuigend met 5-1. De doelpunten kwamen van topscorer Emir Balavac, die twee keer scoorde, Yessin Maskoul, Koen Klosters en Teun Loman.

Het zijn nuttige oefenwedstrijden, want hiermee blijf je in het ritme voor de naderende ouverture van de competitie. Zaterdag 7 februari gaat FC Zutphen op bezoek bij SDVB in Barneveld, de club die vorig jaar degradeerde uit de Hoofdklasse. FC Zutphen gaat een loodzware wedstrijd tegemoet.

Het verschil op de ranglijst is 11 punten, want SDVB neemt na een wat aarzelend begin, de 6De positie op de ranglijst in en heeft zeker de wil en de potentie om nog een prijs te pakken. Sterke tegenstanders als DETO, Nunspeet en ASVD werden in eigen huis overtuigend geklopt. In het elftal van trainer Hans van Arum spelen 2 Zutphense jongens namelijk Alwin Vanderlijde en Kevin Ooms. Beiden spelen in de verdediging.

In de eerste wedstrijd, was er sprake van een fanatieke wedstrijd van beide kanten, waarbij FC Zutphen uiteindelijk aan het langste eind trok en met 2-1 won. SDVB zal deze nederlaag zeker goed willen maken in het thuisduel. FC Zutphen zal er op uit zijn minimaal een punt mee naar Zutphen te nemen, want er zullen heel wat punten gehaald moeten worden om degradatie of promotie degradatie wedstrijden af te wenden.

Er wordt vanuit gegaan dat er aanstaande zaterdag gewoon gespeeld kan worden, op basis van de weersvooruitzichten. Er wordt namelijk geen sneeuw voorspeld, zodat de kans groot is dat het kunstgras in Barneveld goedgekeurd gaat worden.

Het elftal van zaterdag 2 speelt uit tegen AVW '66 in Westervoort, de oude club van trainer Stef van Meerveld. Men is zeer benieuwd hoe beide selectieteams het er zaterdag in de ouverture vanaf brengen en wensen hen alle succes toe.

FC Zutphen krijgt zware wedstrijd tegen SDVB