Humanitas heeft nu ook de benedenverdieping: Nieuwstad 37
Humanitas heeft nu ook de benedenverdieping: Nieuwstad 37 Foto: Bernadet te Velthuis

Nieuw pand Humanitas aan de Nieuwstad

Zutphen - Humanitas district Oost opende tijdens haar nieuwjaarsreceptie op 27 januari officieel haar nieuwe huisvesting op het adres Nieuwstad 37 in Zutphen. Humanitas afdeling Zutphen en vrijwilligersvereniging Humanitas district Oost werkten al vanuit de kantoorruimten op Nieuwstad 37a en nu wordt ook de benedenverdieping in gebruik genomen.

Pand nummer 37 heeft na het vertrek van uitzendbureau Start een jaar leeg gestaan.
De eigenaar van het pand en vrijwilligersvereniging Humanitas hebben geïnvesteerd in deze benedenverdieping, waardoor het een aanwinst voor de straat is geworden.

Humanitas district Oost gaat het nieuwe onderkomen gebruiken voor het trainen van haar vrijwilligers en voor verschillende bijeenkomsten met leden, bestuurders, coördinatoren en uitvoerende vrijwilligers.
Vrijwilligersvereniging Humanitas is een landelijke vereniging, die met vrijwilligers mensen ondersteunt, die het even niet alleen redden. Die ondersteuning varieert van kindervakanties en steun bij opvoedingsvragen tot thuisadministratie en steun bij rouw en verlies. District Oost omvat de afdelingen in Gelderland en Overijssel. Het district ondersteunt afdelingen bij de organisatie van het vrijwilligerswerk.