Afbeelding
Foto:

Boek Co en Weevers werden bedolven onder kaarten en enveloppen met oplossingen.

Prijzen fotopuzzel uitgereikt

Zutphen - Er is weer flink gepuzzeld in Zutphen en Warnsveld. In de laatste Contact van vorig jaar stond de grote fotopuzzel en dat heeft de redactie geweten! Veel mensen hebben de puzzel gemaakt en stuurden een reactie.

Boek en Co in Warnsveld en Weevers aan de Nieuwstad in Zutphen werden bedolven onder kaarten en enveloppen met oplossingen. De prijzen voor de winnaars, een fiets van het populaire merk Cortina en een zonnebril van Ray Ban, werden beschikbaar gesteld door Fietsen van Stenis en BB Optiek uit Warnsveld. Bas Bloem van Contact kwam bij ze langs met een grote doos met alle inzendingen waaruit ze zelf hun prijswinnaar trokken. Op dinsdagmiddag 3 februari mochten de prijswinnaressen hun prijzen in ontvangst nemen.

Bij Fietsen van Stenis werden de dames ontvangen door de eigenaar Marco van Stenis, Ans Hoekeswever van BB Optiek en Bas Bloem, met koffie en thee en een flink stuk taart. Daarna werden ze samen met de twee ondernemers op de foto gezet. Dineke Brummelman uit Eefde won de zonnebril die ze al eerder uit kon komen zoeken bij de BB Optiek in de Dreiumme. Ans Hoekesweveren en haar collega David Buist kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om een goede zonnebril te dragen. 'Beter geen zonnebril dan een slechte' is hun motto. Dineke Brummelman kan niet anders dan het beamen. Zij is nooit een zonnebrildraagster geweest, maar ze was blij verrast toen ze ontdekte wat een echt goede zonnebril voor effect heeft. "Ik heb hem gisteren gepast toen de zon scheen, wat een verschil, het is veel zachter."

De fiets werd gewonnen door Nel de Greef uit Zutphen. Ook zij was al eerder naar de fietsenwinkel gegaan om haar nieuwe fiets uit te zoeken. Haar fiets is nog wel in een goede staat, maar ze is zeker blij met haar prijs. Nel fietst veel, naar haar werk in Warnsveld en voor allerlei dagelijkse dingen. En ook al zijn het misschien kleine ritjes, alles bij elkaar zijn het toch heel wat meters. "Ik heb weleens uitgerekend hoeveel ik nou zo ongeveer fiets. Ik kwam toch op zo'n 5000 kilometer per jaar uit, best veel."Marco van Stenis deed hier graag aan mee. "Met lokale bedrijven die weten welk gezicht erbij hoort, is dit soort dingen leuk om te doen."

Liefhebbers van de fotopuzzel moeten nog wel wat geduld hebben; pas aan het einde van het jaar staat er weer een nieuwe in Contact.

Dineke en Nel zijn blij met de gewonnen prijzen
Inzendingen fotopuzzel Zutphen 2014