Afbeelding
Foto: Gerwin Nijkamp

Prijswinnaars Dreiumme decemberactie

Warnsveld - Zaterdagmiddag werden op het winkelcentrum Dreiumme in Warnsveld de prijswinnaars bekend gemaakt van de decemberactie van de winkeliersvereniging.

Deelnemers mochten iemand anders aanwijzen die absoluut een feestpakket heeft verdient. En dat waren er heel veel. Tientallen geselecteerden ontvingen het pakket in de vorm van een stapel waardebonnen van verschillende winkeliers. Namens de winkeliersvereniging werden de prijzen overhandigd door Cecile Elisen en Alfons van Zuijlen.


Nieuwe levendigheid aan de Nieuwstad in Zutphen

Zutphen - Humanitas district Oost heeft nieuwe huisvesting gevonden aan de Nieuwstad 37.

Humanitas afdeling Zutphen en vrijwilligersvereniging Humanitas district Oost werkten al vanuit de kantoorruimten op die plek. Nu is ook de benedenverdieping in gebruik genomen en gaat het dienst doen als trainingsruimte voor vrijwilligers van Humanitas en voor verschillende bijeenkomsten met leden, bestuurders, coördinatoren en uitvoerende vrijwilligers.

Vrijwilligersvereniging Humanitas is een landelijke vereniging, die met vrijwilligers mensen ondersteunt die dat nodig hebben. Het kan gaan over kindervakanties en steun bij opvoedingsvragen tot thuisadministratie en steun bij rouw en verlies. District Oost omvat de afdelingen in Gelderland en Overijssel.


Geheugenspreekuur

Zutphen - Op woensdagmiddag 11 februari vindt het geheugenspreekuur plaats van 14.00 tot 15.00 uur in De Born, Oude Bornhof 47a.

Dit geheugenspreekuur is bedoeld voor 55+ers die vragen hebben over hun geheugen of over klachten zoals piekeren, concentratieproblemen of somberheid. Het bezoek aan het geheugenspreekuur is gratis. Voor een folder, meer informatie of een overzicht van alle (regionale) geheugenspreekuren kunt u contact opnemen met Debby Keurntjes, tel: 088933 44 95.


Ins en outs over erfrecht

Zutphen - Het Gilde Zutphen geeft op woensdag 11 februari een lezing over het thema erfrecht.

Notaris Geert Jan Renskers geeft informatie over de mogelijkheden die er zijn om je nalatenschap op een voor alle partijen zo gunstig mogelijke manier te regelen. En over de stappen die daarvoor moeten worden gezet. Door de financieel onzekere tijden rijzen vragen op als hoe je als ouder vermogen aan je kinderen kunt overdragen. Dit vraag enig inzicht in erfrecht en belastingregels. De lezing wordt gehouden in het restaurant van woonzorgcentrum St. Elisabeth aan de Geweldigershoek 39. Aanvang 14.00 uur (tot ca. 16.00 uur). De toegang is vrijblijvend maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.