Jan Zweverink, Hans Geel en burgemeester Gerritsen
Jan Zweverink, Hans Geel en burgemeester Gerritsen Foto: Bernadet te Velthuis

Hans van Geel en Jan Zweverink benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau

Warnsveld - In het Contact van vorige week hebt u al kunnen lezen dat de heren Hans van Geel en Jan Zweverink beiden zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond woensdagavond 21 januari plaats in "De Notenbalk" aan 't Spiker in Warnsveld.

Beide zijn vele jaren actief geweest in het verenigingsleven, vrijwilligerswerk en bestuurlijke functies. Burgemeester Gerritsen over Hans van Geel: "U bent werkzaam geweest bij de Belastingdienst en daarnaast hebt u veel vrijwilligerswerk verricht. U was zes jaar lang de penningmeester van de personeelsvereniging. Op sportgebied bent u meer dan 45 jaar lang bestuurlijk actief geweest."
Daarna volgt nog een opsomming van de exacte activiteiten die meneer van Geel voor de gemeenschap heeft uitgevoerd.

Zo ook voor Jan Zweverink. Hij heeft hij zich vanaf het eerste uur ingezet voor de buurtvereniging Dorskampkwartier, maar ook voor de Touwtrekvereniging, de EHBO vereniging, personeelsvereniging van werkgever Coberco en bijvoorbeeld Dierenweide 't Spiker, zijn slechts een greep uit de vele activiteiten. Burgemeester Gerritsen zegt hierover: "Met hart en ziel hebt u zich ingezet voor sociale binding in de buurt. Dat er zoveel samenbindende activiteiten zijn mag zeer zeker worden toegeschreven aan uw inspanningen."