Meer sociale wijkteams

Zutphen - Sociale wijkteams spelen een belangrijke rol in het bieden van laagdrempelige ondersteuning dichtbij huis. Om deze teams in alle wijken in Zutphen op sterkte te krijgen, verleent de gemeente Stichting Perspectief met ingang van dit jaar een extra jaarlijkse subsidie van € 300.000.

Met de overgang van de zorgtaken van de rijksoverheid naar de gemeente, zijn de sociale wijkteams nog belangrijker geworden. Zij vormen de toegang tot zorg die het meest nabij en laagdrempelig is.

Sociale wijkteams in alle wijken
De sociaal werker biedt ondersteuning en zorg, zonder dat daar een indicatie voor nodig. En, indien nodig, begeleidt hij naar een specifieke aanpak waarvoor wel een indicatie nodig is.

In Zutphen waren tot nu toe vier sociale wijkteams actief in Noordveen, Waterkwartier, Zuidwijken en overig (Centrum, De Hoven, Leesten, De Mars en Warnsveld). Om de wijkteams evenwichtiger en in alle wijken aanwezig te laten zijn, wordt de laatste groep gesplitst in een sociaal wijkteam Centrum/De Hoven/De Mars en een sociaal wijkteam Leest/Warnsveld).

De jaarlijkse subsidie van de gemeente maakt het mogelijk de sociale wijkteams uit te breiden met vier fulltime sociale werkers.