Visualisatie van de Groenmarkt.
Visualisatie van de Groenmarkt. Foto: Gerwin Nijkamp

Groenmarkt en Marspoortstraat op de schop in kader project Rivier in de Stad

Herinrichting gaat in februari van start

Zutphen - In de tweede week van februari gaat de eerste schop de grond in voor de herinrichting van de Marspoortstraat en de Groenmarkt in Zutphen. De nutsbedrijven starten dan met de voorbereidende werkzaamheden. Vanaf april wordt er gewerkt aan nieuwe stoepen en bestrating. Op donderdag 19 februari is er een inloopavond om informatie over de werkzaamheden te geven.

De uitvoering van het project start maandag 9 februari met het (ver)leggen van kabels en leidingen. De Marspoortstraat en Groenmarkt zijn dan nog gewoon bereikbaar. Vanaf eind maart begint de aannemer met het opnieuw inrichten van de Marspoortstraat. Deze is dan afgesloten voor autoverkeer, maar de Groenmarkt blijft bereikbaar. De Lange Hofstraat wordt tijdelijk tweerichtingsverkeer. Buiten bepaalde laad- en lostijden geldt er een verbod voor vrachtverkeer. Van juli tot oktober ligt het werk stil vanwege het terrasseizoen en werkzaamheden in de Pelikaanstraat. Na de Bokbierdag in oktober gaat men weer verder met de herinrichting van de Groenmarkt. Begin 2016 moeten de werkzaamheden gereed zijn.

In verband met de bereikbaarheid staat een deel van de warenmarkt tijdens de werkzaamheden op de Pelikaanstraat en de Martinetsingel. Tijdens de werkzaamheden zijn verschillende parkeerplekken niet in gebruik. Dit wordt zoveel mogelijk vooraf aangegeven met borden. Alternatieven zijn de parkeerplekken op de IJsselkade, 's Gravenhof en de Houtwal.

Op donderdag 19 februari is er in de hal van het Oude Stadhuis ('s Gravenhof 1) een inloopavond over de werkzaamheden. Belangstellenden kunnen tussen 17.00 en 20.00 uur terecht met vragen over de planning en uitvoering van het werk.

Meer over het project Rivier in de Stad, waar deze werkzaamheden deel van uitmaken, in de krant van volgende week.