Vleermuizen veroorzaken soms klachten. De Vleermuiswerkgroep is er om deze op te lossen.
Vleermuizen veroorzaken soms klachten. De Vleermuiswerkgroep is er om deze op te lossen. Foto:

Cursussen in maart, april en mei

Vleermuiswerkgroep zoekt vrijwilligers

Zutphen - Stichting Landschapsbeheer Gelderland en Vleermuiswerkgroep Gelderland zijn op zoek naar vleermuisvrijwilligers.

De stichtingen werken met een vrijwilligersnetwerk om klachten over vleermuizen op te lossen. Meer dan honderd vrijwilligers zijn actief en gaan jaarlijks bij meerdere bewoners langs. Via www.vleermuis.net kunnen bewoners contact opnemen met vrijwilligers in hun gemeente.
Het netwerk kan extra versterking gebruiken. Daarom organiseren SLG en VleGel een cursus om vrijwilligers op te leiden. Deelname aan de cursus is gratis.

Wilt u ook vleermuisvrijwilliger worden? Dan kunt u zich bij SLG aanmelden voor een cursus die in maart start. Aanmelden kan via het formulier op www.landschapsbeheergelderland.nl. De cursus vindt in de avond plaats op 19 maart, 2, 23, 30 april en 21 mei. De cursuslocatie ligt in de buurt van Bredevoort. Het is van belang dat u alle avonden bijwoont en een auto tot uw beschikking heeft. Bij te veel aanmeldingen zal de cursusleiding een selectie moeten maken en zoekt dan naar een evenredige verspreiding over de regio. In Nederland komen zeven vleermuissoorten algemeen voor. Daarnaast zijn er in ons land negen zeldzamere soorten. Alle vleermuizen in Nederland zijn bij de wet beschermd.