De kleedkamer is in al die jaren niets veranderd. Foto: Thijs Brouwer
De kleedkamer is in al die jaren niets veranderd. Foto: Thijs Brouwer Foto: Thijs Brouwer

Fotoreportage over Helbergen in magazine de Staantribune

Zutphen - Fotograaf en mede-oprichter van het online voetbalmagazine Staantribune, Thijs Brouwers, maakte voor het magazine een fotoreportage over Helbergen, het voormalige voetbalterrein van de net zo voormalige clubs Wilhelmina SSS en SV Zutphen.

Brouwer blikt terug op de jaren tachtig toen hij er voetbalde en beschrijft de concurrentiestrijd die er heerste tussen de twee clubs die een eigen identiteit hadden maar op hetzelfde complex voetbalden. Op één van de foto's,de lege vervallen kleedkamer. "Nog precies zoals in mijn herinnering", memoreert Brouwer. Een veertiental foto's prijken in het magazine. Herkenbare platen voor veel oud-voetballers.

Brouwer maakte een aantal reportages voor het landelijke magazine en verbaast zich over de achtergronden van voetbal. "Dat er zoveel cultuur achter zit, had ik nooit bedacht. Er bestaan mensen die geen enkele wedstrijd missen maar er zijn er ook die in het hele land kleedkamers bezoeken", weet Brouwers. Samen met Erik Wiegers staat hij aan de basis van het magazine. De site heeft sinds de oprichting, ruim een maand geleden al 150.000 bezoekers opgeleverd en het magazine 25.000 bezoekers. "Wij hebben de wens om ook op print uit te komenkomend voorjaar. We worden goed ontvangen en zijn daarover in gesprek met sponsoren en drukkers.