Gregoriaanse getijdenkoor St. Jan zoekt vier stemmen op korte termijn

Zutphen - Deze al vijftien eeuwen klinkende eenstemmige gezangen mogen dan wel steeds meer in de belangstelling staan, toch bestaan er plotseling zorgen of het Gregoriaans Getijdenkoor St. Jan deze in de nabije toekomst nog in Zutphen kan uitvoeren.

Als gevolg van leeftijd en ziekte hebben een paar mannen na jarenlange trouwe inzet het koor moeten verlaten en dat juist op een moment dat ze toegroeien naar de Paasvieringen, voor het koor altijd het hoogtepunt in de jaarcyclus.

Nieuwe stemmen
Daarom zoeken zij op korte termijn vier nieuwe stemmen die vertrouwd zijn met het Gregoriaans of daardoor gefascineerd zijn.Het interkerkelijk Gregoriaans Getijdenkoor vormt een hechte oecumenische groep uit Zutphen en regio. Zij vinden het een voorrecht in de eeuwenoude St. Janskerk deze gezangen te laten klinken.

Scholing cadeau
Ieder komt met zijn eigen reden, de een om meer verdieping of het meditatieve te zoeken, de ander, soms niet gelovig, omdat zij geraakt worden door deze prachtige oude kerkmuziek. Ieder is welkom als men maar redelijk kan zingen, de rest van de scholing krijgt u van hen cadeau.

De repetities zijn in de maanden februari tot mei en van oktober tot december. De eerstvolgende repetitie voor de komende Paasliturgieën is op donderdag 5 februari van 19.00-21.00 uur.

Informatie en aanmelden
Bent u geïnteresseerd, laat het dan spoedig weten. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Wim Laurensse, tel. 0575 517773, maar u kunt ook alvast de sfeer proeven op de website:
gregoriaansgetijdenkoorstjanzutphen.nl