Afbeelding
Foto:

Luitgard Schultz en Erik Dijkstra stellen kunst tentoon

Nieuwe expo Oude Apotheek

Zutphen - De Oude Apotheek aan de Houtmarkt 73 heeft al even een expositie in huis met bijzonder lichtobjecten (Luitgard Schultz) en handgemaakte tafels (Erik Dijkstra). Inmiddels is de tentoonstelling uitgebreid met kleine tafeltjes maar ook sieraden en hoeden.

Jan Willem Zuidhoek ontwerpt kleine tafeltjes, gemaakt van verschillende materialen. De tafeltjes zijn op zichzelf staande kunstobjecten maar kunnen ook goed in het grotere geheel worden gezien. 114 van deze objecten heeft Zuidhoek inmiddels gemaakt en zijn wens is om ze te verspreiden over heel Europa. De sieraden van Leo Cahn zijn bijzondere technische constructies die een mechanische functie maar ook een verhaal met een knipoog zijn. Leo werkt het liefst met titanium, magnesium of zilver, zo nu en dan gebruikt hij cortens, staal of rvs. Op kleinschalige wijze vervaardigt Cahn hightech sieraden die hij behoorlijk internationaal weet in te zetten. Nu dus te zien in Zutphen. Minca Nijboer maakt hoeden. Iedere hoed van haar is uniek en heeft artistieke en originele details. De meeste hoeden zijn vervaardigd van vilt maar hier en daar zijn ook hoeden te vinden van materialen als sinamay, sisal of whirwar. Nijboers hoeden roepen de sfeer op van Parijs of Berlijn uit de jaren twintig.

De Oude Apotheek is geopend op vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. Ook op de eerste zondag van de maand is de ruimte te bezoeken tijdens het maandelijkse Rondje Kunst. Liefhebbers van kunst kunnen dan de verschillende Zutphense ateliers in Zutphen binnenwandelen. De kunstenaars zijn dan in hun atelier aanwezig om kennis te maken met de bezoekers. De Oude Apotheek heeft geregeld wisselende exposities met werk van kunstenaars uit de omgeving. Vincent Peppelenbosch is eigenaar van De Oude Apotheek en heeft tevens het bijzondere monument Dat Bolwerck grondig gerestaureerd, Dit bijzondere gebouw met verschillende expositieruimtes hoopt in maart haar deuren te openen.


www.kunstzutphen.nl