Zonnepark op park Noordveen

Zutphen - De gemeente Zutphen wil marktpartijen de gelegenheid geven om op het voormalige sportpark Noordveen maximaal 3,5 hectare zonnepanelen te realiseren. Het college wil hiermee een stap verder zetten in de ambitie om Zutphen energieneutraal te maken.

Het besluit maakt de weg vrij om een zonnepark te realiseren bij de sintelbaan van het voormalig sportpark Noordveen. Het is de bedoeling dat een marktpartij hiervoor gaat zorgen. De wens van het college is dat de opgewekte energie afgenomen wordt door de inwoners en dat zij kunnen participeren in het project. Bijvoorbeeld door mede-eigenaar van zonnepanelen te worden.

Herinrichting
Om het zonnepark mogelijk te maken is herinrichting van het sportpark noodzakelijk. Uitgangspunten hierbij zijn dat de Kynologenclub Zutphen e.o. en tafeltennisvereniging Torenstad op het park blijven.

Mogelijk krijgt het terrein nog een extra functie in de vorm van een standplaats en stalling van kermisattracties. Op 2 februari is er een informatieavond voor omwonenden over de inrichting en bestemming van het terrein.

In maart vindt er een informatieavond plaats voor omwonenden en belangstellenden die willen participeren in het zonnepark.