De binnenstadondernemers discussieerden over brandveiligheid in de stad.
De binnenstadondernemers discussieerden over brandveiligheid in de stad. Foto: Bernadet te Velthuis

Ondernemers hebben het over

brandveiligheid centrum en koopavond

Zutphen - De afnemende populariteit van de koopavonden in Zutphen was dinsdag 20 januari een van de thema's van de ondernemersavond in de torenzaal van de Wijnhuistoren.

Concrete stappen worden nog niet gezet maar tijdens een open brainstormsessie werden wel allerlei ideeën geventileerd. Binnenstadsmanager Remco Feith heeft alle suggesties verzameld en wil er komende maand tijdens de vergadering op terugkomen.

De avond stond ook in het teken van brand in de binnenstad. De historisch gebouwen aldaar zijn voor een groot deel met elkaar verbonden wat bij brand gevaarlijke situaties kan opleveren. Arnold Gerritsen als portefeuillehouder veiligheid was tevreden dat er veel ondernemers naar de avond waren gekomen om over brandveiligheid te komen praten. Brandweercommandant Henk Timmerman hield een presentatie en gebruikte daarbij praktijkvoorbeelden, zoals een heftige brand in de Deventer binnenstad in het verleden. Ook Martijn Droog deelde zijn ervaringen van de brand die in juli van 2012 uitbrak in zijn notenzaak aan de Lange Hofstraat. Uiteindelijk duurde het anderhalf jaar voordat Droog weer zijn intrek kon nemen in het pand. Verzekeringskwesties en veiligheid voor de bewoners boven in het pand deelde hij ook met zijn collega's. Brandweercommandant Timmermans wist aan het eind van de ondernemers te overtuigen van het nut van geschakelde brandmelders.