Baudartius College en Atelier3D gaan de samenwerking aan

Zutphen - Op 9 januari hebben het Baudartius College en Atelier3D de intentieverklaring getekend om mogelijkheden te gaan creëren voor buitenschools leren. In het gebouw De Kas (de voormalige Kaardebol) gaat het Baudartius een ruimte inrichten als veldwerklokaal.

Vanaf het komend schooljaar, als ook de herbouw van De Kas gereed is, zullen daar lessen voor de leerlingen van het Baudartius verzorgd gaan worden. Deze samenwerking is uniek voor Zutphen en biedt de leerlingen unieke mogelijkheden voor realistisch onderwijs.

Mooi onderwijs
Een brede delegatie van het Baudartius bracht een bezoek aan De Kas om de mogelijkheden te bekijken. Rector Guus Hagt: "Ik ben onder de indruk van de mogelijkheden van het gebouw, het wordt schitterend. Ook de ligging, midden in de natuur maar toch niet ver van onze eigen gebouwen, is perfect. Ik zie direct ook veel mogelijkheden om hier mooi onderwijs te verzorgen, realistisch met veel beleving voor de leerlingen."

Atelier3D-voorzitter Ronald Duin: "We zijn hier erg blij mee, educatie is een speerpunt voor ons. We doen al veel voor het basisonderwijs en we verheugen ons er op nu ook activiteiten met leerlingen uit het voortgezet onderwijs te gaan doen. Ons ledenbestand is zeer divers en tijdens de brainstorm ontstonden direct al veel ideeën voor gezamenlijke activiteiten." Het bezoek werd afgerond met de ondertekening van de intentieverklaring door Guus Hagt en Ronald Duin.

Veel mogelijkheden
Eén van de initiatiefnemers is docent Aart van den Berg: "Ik ben hier erg enthousiast over, dit biedt de leerlingen mogelijkheden om direct in de natuur te leren en dat past perfect bij onze leerlijn Techniek en Natuur. De diverse tuinen en diverse soorten natuur bieden veel mogelijkheden voor praktische experimenten, verder zitten we nu natuurlijk midden in het Ecologisch Stadspark, met nog meer mogelijkheden. Maar ook voor andere vakken zijn er legio mogelijkheden, bijvoorbeeld rond het middeleeuws erf. "

Lokatieleider John Verheijden: "De timing is perfect, bij de herbouw van het pand kunnen we rekening houden met de wensen van het Baudartius, het wordt heel mooi!"

Mogelijkheden om direct in de natuur te leren