Roderik de Wilde van DWR Notarissen overhandigt de oprichtingsakte aan Willemijn Voorham, voorzitter van Stichting Buddy to Buddy. V.l.n.r.: Maryam Farokhnya, Armijn van Roon, Roderik de Wilde, Willemijn Voorham en Annelies ter Brugge.
Roderik de Wilde van DWR Notarissen overhandigt de oprichtingsakte aan Willemijn Voorham, voorzitter van Stichting Buddy to Buddy. V.l.n.r.: Maryam Farokhnya, Armijn van Roon, Roderik de Wilde, Willemijn Voorham en Annelies ter Brugge. Foto: Bernadet te Velthuis

Vliegende start Stichting Buddy to Buddy

Stichting Buddy to Buddy officieel in het leven geroepen door DWR notarissen

Zutphen - Op 16 januari is Stichting Buddy to Buddy officieel in het leven geroepen door DWR notarissen. Het bestuur (Willemijn Voorham, Maryam Farokhnya, Annelies ter Brugge en Armijn van Roon) is vol enthousiasme. "We streven ernaar om elke vluchteling die dat wil een buddy te kunnen bieden".

De naam Buddy to Buddy is heel bewust gekozen. Wij gaan namelijk uit van gelijkwaardigheid. Laagdrempelig contact van mens tot mens. Voor beide kanten geldt dat werelden worden vergroot.

De missie van de stichting is dan ook tweeledig; Het sociale isolement van vluchtelingen doorbreken en de betrokkenheid van Nederlandse inwoners bij de opvang van vluchtelingen vergroten. "Eén persoon kan de link zijn naar onze samenleving en kan daarmee heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan." licht Willemijn Voorham toe.
Het idee om een buddyproject te starten is gebaseerd op het verhaal van Maryam Farokhnya. Maryam vluchtte uit Iran. Tijdens haar verblijf in een azc heeft ze iemand ontmoet waar ze veel aan heeft gehad. "Vanaf het moment dat ik hier kwam heb ik gemerkt dat mensen in Zutphen heel open en vriendelijk zijn. Daarom heb ik veel vertrouwen in de gastvrijheid van Zutphen".

Via de Zutphense Uitdaging is de link gelegd met het bedrijfsleven in Zutphen en omgeving. "Op de beursvloer hebben we een match gemaakt met DWR notarissen die voor ons de oprichtingsakte wilde verzorgen. Dat is fantastisch, met deze hulp maken wij een vliegende start" aldus Willemijn Voorham.

Een website volgt, maar aanmelden als vrijwillige 'buddy' of u alvast inschrijven voor de nieuwsbrief kan via e-mail: anneliesterbrugge@live.nl. Draagt u Stichting Buddy to Buddy een warm hart toe, dan kunt u vriend van de stichting worden vanaf 3 euro per maand. De Stichting krijgt een AMBI status en daarmee zijn giften volledig aftrekbaar.