Iedere uitvoering van de Canto Ostinato is weer anders.
Iedere uitvoering van de Canto Ostinato is weer anders. Foto:

Simeonkwartet brengt Canto Ostinato

Zutphen - Zaterdagavond 24 januari spelen de vier pianisten van het Simeonkwartet -genoemd naar Simeon ten Holt- de Canto Ostinato in de Buitensociëteit aan de Coehoornsingel 1.

De Nederlandse componist Ten Holt schreef het muziekstuk. In zijn volledigheid duurt het twee uur maar Ten Holt schreef voor dat het stuk vrij kan worden geïnterpreteerd en dat is precies wat het Simeonkwartet doet. Iedere uitvoering van het kwartet is dan ook anders. Het stuk is minimalistisch maar weet de toehoorder toch te verrassen omdat het af en toe langs onverwachte paden leidt. Het is een geliefd stuk waarover in 2011 een documentaire werd gemaakt, Over Canto, van Ramon Gieling. In de film vertellen liefhebbers waarom de Canto van grote betekenis voor hen is geweest.

Het Simeonkwartet bestaat uit Cathelijne Maat, Emile Engel, Rien Wulffraat en Esther Scheerder en legt zich specifiek toe op de composities van Simeon ten Holt. Zo staan Incantatie IV, Méandres en Canto Ostinato op het repertoire. Daarnaast speelt het kwartet ook eigen bewerkingen voor vier piano's van Steve Reich, Katchaturian en Maurice Ravel.

Kaarten kunnen worden gereserveerd via de Hanzehof, tel: 0575- 512013 of via www.hanzehof.nl


www.simeonkwartet.nl