Toonkunst Zutphen

Projectleden gezocht voor

The Armed Man

Zutphen - Als afsluiting van de dodenherdenking op 4 mei, voert Toonkunst Zutphen samen met het succesvolle Fanfare orkest Psalm 150 The Armed Man, the mass for peace, van Karl Jenkins uit. Dit optreden zal gratis toegankelijk zijn.

Het koor is op zoek naar projectzangers, in alle stemsoorten, die gedurende tien maandagavonden en twee zaterdagochtenden de muziek willen instuderen en mee uitvoeren op 4 mei in de Walburgiskerk te Zutphen en op 5 mei te Dinxperlo.

De repetities beginnen vanaf de eerste maandagavond van februari. Karl Jenkins schreef The Armed Man in 1999 tijdens de oorlog in Kosovo. Dit muziekstuk is een waar 'wapen' stuk dat pleit voor vrede.

Jenkins maakt gebruik van zowel Christelijke, Hindoeïstische als Islamitische invloeden. Hiermee maakt hij het muziekstuk tot een reflectie van de hedendaagse diversiteit, op zowel cultureel- als geloofsgebied. Het is een prachtig muziekstuk dat zowel meditatieve klanken laat horen in het Kyrie, als militaristisch dreigende klanken in het Sanctus. Als projectlid kunt u zich in korte tijd dit muzikale meesterwerk eigen maken. Onder leiding van Hans Lamers krijgt u tijdens de koorrepetities veel aanwijzingen op het gebied van de stemscholing.


Voor informatie en aanmeldingen:
Baukje Sluis 0575-574720
secr.toonkunstzutphen@gmail.com


Gemeentegids Zutphen

Zutphen - Deze week valt de nieuwe gemeentegids Zutphen 2015-2016 bij u in de bus.

Heeft u na 21 januari nog geen gids ontvangen? Mail dan onder vermelding van 'gemeentegids Zutphen' en uw adres naar info@aksemedia.nl of via de telefoon: 0223 – 668877. Er is een gemeentegids-app te downloaden uit de appstores en via www.zutphen.nl is er ook een digitale versie beschikbaar.