Yannick Vrielink trotseert modderig parcours
Yannick Vrielink trotseert modderig parcours Foto: Bernadet te Velthuis

ETP-er Yannick Vrielink uit Zutphen 7de bij NK Veldrijden 2015 in Veldhoven

Zutphen - Op zaterdag en zondag 11 januari werd in Veldhoven het Nederlandse kampioenschap veldrijden gehouden. Bij de junioren stond E.T.P-er Yannick Vrielink uit Zutphen aan de start.

De omstandigheden waren zeer zwaar door de dikke modderbrij. Yannick Vrielink rijdt regelmatig wedstrijden in België om zich op dergelijke omstandigheden voor te bereiden. Tijdens het Nederlands kampioenschap in Veldhoven ging hij na de start met de eerste tien het veld in en reed een zeer sterke wedstrijd. Tussen de tweedejaars rijdt hij zichzelf uiteindelijk naar een zevende plaats, achter de winnaar Max Gulickx. Yannick Vrielink wil als eerstejaars junior, samen met zijn trainer Maarten Nijland, stappen maken om in de toekomst uit te groeien tot een wereldtopper.
Daarom maakte Yannick dit jaar al de overstap naar het team van Jan ten Tusscher uit Enschede, om verder te groeien. Voor Yannick Vrielink is dit een speciale wedstrijd die de kans op selectie voor de wereldbeker in Hoogerheide weer eens stap dichterbij brengt.


Theatersportwedstrijd in Zutphen

Zutphen- Op zaterdag 24 januari om 20.00 uur vindt er in het atelier 't Pakhuys te Zutphen een theatersportwedstrijd plaats.

In deze wedstrijd neemt de lokale toneelvereniging Vrij Spel het op tegen een toneelvereniging uit Leeuwarden, Man met Snor. Iedereen is van harte uitgenodigd, entree bedraagt € 5 euro en de zaal is open vanaf 19.30 uur.


Reserveer via: www.facebook.nl/VrijSpelZutphen.

Parcours NK Veldrijden