Corry en Leo van het Hul zijn een beetje overdonderd van alle aandacht.
Corry en Leo van het Hul zijn een beetje overdonderd van alle aandacht. Foto: Meike Wesselink

Echtpaar Van het Hul zestig jaar getrouwd

Herinneringen gaan over tafel

Zutphen – "Als straks de burgemeester is geweest trek ik gewoon mijn pantoffels weer aan", grapt Corry van het Hul. Corry is overdonderd door de aandacht die ze afgelopen donderdag samen met haar man Leo kreeg. Zestig jaar is het 79-jarige echtpaar getrouwd en dat moest gevierd.

Corry is gewend om de touwtjes in handen te hebben. Wat wil je ook; met drie zoons is het noodzakelijk om de regie te nemen. Maar vandaag is ze die even helemaal kwijt. Zoons Ron (48) en Hans (57) bouwden een mooie erehaag, regelden een huis vol bezoek, een bezoekje van de locoburgemeester en een journalist. En als locoburgemeester Oege Bosch tussen het gezelschap plaatsneemt, komen de herinneringen aan zestig jaar huwelijk los; de ijzige kou op de trouwdag van Corry en Leo. "Ik droeg een trouwboeket van fresia's en dat bevroor direct, zo koud was het. Aan de foto die rondgaat van het jonge glimlachende stel is daar niets van te zien.

Kinderen, kleinkinderen, schoondochters, buren, vrienden en een neef zitten allemaal in een grote kring in de woonkamer en heel wat herinneringen gaan de tafel over. Het stel dat zo lang ze getrouwd zijn in Zutphen woont, heeft daar ook al heel wat meegemaakt. Leo is altijd actief geweest bij de IJsselmeeuwen als waterpolotrainer maar carnavalsverenigingen, clubhuizen en muziek; ze hebben het allemaal meegemaakt. Ook ziekte want Corry is veertien keer geopereerd geweest en ook Leo was een paar keer ernstig ziek. Het heeft hem er niet van weerhouden om af en toe even te stralen op deze bijzondere dag. En Corry maakt nog altijd graag een goede grap; "Ik heb hem al een paar keer proberen te verkopen bij Liddl maar daar willen ze hem niet hebben." Is de humor het geheim van de liefde? "Ik was vroeger een behoorlijke driftkikker ", vertelt Corry maar als het dan weer eens zo ver was dan pakte Leo rustig de krant en dan wachtte hij tot het overgewaaid was. We hebben nooit woorden gehad en we hebben alles altijd samen opgelost." Mooie dingen om even bij stil te staan. Net als de hangklok die in de kamer hangt en memoreert aan hun 35-jarig huwelijk. De reis naar Indonesië ter ere van het veertig jaar samen zijn, de foto van de kleinkinderen die ze kregen toen ze 55 jaar getrouwd waren en het feest in Doesburg dat nog moet plaatsvinden. En die mooie brief die ze eerder deze week van koningin Maxima ontvingen. Het geeft het jubileum wel een gouden randje. Zestig jaar samen in het huwelijk, zo vanzelfsprekend is dat anno 2015 niet meer.