Het jubileum werd onder meer met een toneelstuk gevierd.
Het jubileum werd onder meer met een toneelstuk gevierd. Foto: Gerwin Nijkamp

Huis ter Weegen in Warnsveld viert 10-jarig bestaan

Warnsveld - Zaterdag 10 januari vierde Huis ter Weegen het 10-jarig bestaan van Domus Magnus. Huis ter Weegen is onderdeel van de in Haarlem gevestigde organisatie Domus Magnus, die in 2004 gestart is met kleinschalige woon-zorg voorzieningen voor ouderen. Inmiddels heeft Domus Magnus 6 vestigingen. Huis ter Weegen werd in 2008 overgenomen, even voordat Huis Welgelegen werd opgenomen in de organisatie.

Het was een bijzondere, feestelijke gebeurtenis die plaats vond op het klooster van Kranenburg. "Een geweldige locatie". Aldus Gerjanneke Grijpma, de locatiemanager van Huis ter Weegen, die zeer tevreden terugkijkt op deze dag. Genodigden waren alle mensen die deel uit maakten van wat Grijpma "De kracht van Huis ter Weegen" noemde in haar toespraak: Bewoners met hun familie en mantelzorgers, personeel en hun partners, de fysiotherapeut, huisarts, kapster, tandarts, noem maar op. En natuurlijk de familie Nanning-de Jong, de grondleggers van het Huis. Maar ook de eerste gast die gebruik maakte van de zorghotel faciliteiten op het Huis is op de uitnodiging ingegaan.

Daarnaast, heel bijzonder, ook familie van reeds overleden bewoners. "Dat zoveel mensen die zowel nu als in het verleden te maken hebben of hebben gehad met Huis ter Weegen zijn gekomen, raakt mij echt. Die betrokkenheid is denk ik een goede weerspiegeling van de goede sfeer bij ons en ik ben daarom ook heel trots op mijn team." zegt een gedreven Grijpma die even later ook nog door bewoners en personeel in het zonnetje werd gezet.

De ruim 100 bezoekers kregen naast een lopend buffet en de gebruikelijke speeches, ook een toneelvoorstelling voorgeschoteld: "Een ode aan Annie M.G. Smith" opgevoerd door 't Huis Theater. De voorstelling vond plaats in de oude kapel van het klooster waar iedereen vol aandacht van heeft genoten. Bijzonder was ook de aanwezigheid van directeur en oprichter van Domus Magnus: Erwin Miedema.

Miedema nam de bezoekers in vogelvlucht nog even mee door de 10-jarige geschiedenis van het bedrijf en sprak zijn waardering uit voor de inzet van iedereen die bij Huis ter Weegen betrokken is en zorg draagt voor de hoge kwaliteit van welzijn op de kleinste locatie van de organisatie. Op het laatst werd er ook nog even op het nieuwe jaar getoast met een toepasselijk "Gelukkig 10 jaar."