De medewerkers van Contact werken met plezier  aan de vernieuwde krant.
De medewerkers van Contact werken met plezier aan de vernieuwde krant. Foto: Nick Oostendorp

Contact is vernieuwd, verbeterd en blijft vertrouwd

Wij wensen u een Gelukkig Nieuw(s)jaar

De medewerkers van Contact wensen u een heel Gelukkig Nieuw(s)jaar toe! Om 2015 meteen goed te beginnen, hebben we de krant in een nieuw jasje gestoken zoals u meteen op deze voorpagina kunt zien. Als u verder bladert, zult u merken dat Contact is vernieuwd, verbeterd, maar verder ook vertrouwd blijft.

We hebben de pagina's een wat meer eigentijdse lay-out gegeven. Dat is te zien aan het lettertype dat we gebruiken voor de teksten, de kleuren zijn hier en daar wat veranderd en ook is de vormgeving gemoderniseerd.

Vaste rubrieken
Verder zult u merken dat bovenaan de redactiepagina's nu ook paginanummers te vinden zijn. Dat maakt het een stuk makkelijker navigeren door de krant. Kunnen we meteen vertellen waar u de vaste rubrieken kunt vinden. Voorin de krant - op pagina 2 - zijn elke week de familieberichten te vinden. De rubrieksadvertenties, beter bekend als Contactjes, zijn altijd op de één-na-laatste pagina te vinden. Op die plek staan ook de belangrijke telefoonnummers, kerkdiensten en de colofon.

Kwaliteit papier
Om deze vernieuwingen en verbeteringen kracht bij te zetten, wordt de krant vanaf nu gedrukt op een betere kwaliteit papier dan voorheen. Dit is dikker dan u gewend was en het is witter.

Dit stevige papier en de witte achtergrond komen de frisse kleuren, mooie foto's en advertenties zeker ten goede.

Écht lokaal nieuws
Wat niet verandert, is dat waar Contact al vele tientallen jaren om bekend staat: het brengen van écht lokaal nieuws. Wij willen ons onderscheiden door in onze krant te vertellen wat er in uw directe omgeving gebeurt. Nieuws van verenigingen, culturele instellingen en andere organisaties bij u uit de buurt. Verhalen, verteld door mensen die u kent én waarin u zich hérkent. Onze medewerkers en correspondenten houden van deze streek en werken elke dag vol passie en met plezier aan deze krant.

Leefbaarheid
Lokaal nieuws wordt mogelijk gemaakt door veelal lokale adverteerders. Zij maken het mogelijk dat deze krant iedere week weer gratis bij u in de brievenbus valt. Bekijk daarom ook zeker de advertenties in Contact en koop uw spullen lokaal. Zo houden we samen de leefbaarheid in ons woon- en werkgebied op peil.

Blijven verbeteren
We zullen daaraan ons steentje bijdragen door te blijven verbeteren om zo aan de verwachting van onze lezers en adverteerders tegemoet te komen. Daar hoort ook goede lokale online nieuwsvoorziening bij. Door de wisseling van software en het verhuizen van de website Contact.nl is de site deze week niet zo actueel is als u zou mogen verwachten. Onze excuses daarvoor.

Aankomende week gaat ook de vernieuwde en verbeterde website Contact.nl live.

Contact
U kunt zelf ook meehelpen aan de nieuwsvoorziening in deze krant door een persbericht of nieuwstip door te geven. U kunt de redactie bereiken door een mail te sturen naar:

redactie@contact.nl


Let op: persberichten en aankondigingen dienen op dinsdag vóór 12.00 uur binnen te zijn.