Pianist Matthieu Idmtal komt naar de Vordense Dorpskerk.
Pianist Matthieu Idmtal komt naar de Vordense Dorpskerk. Foto: Meike Wesselink

Nieuwjaarsconcert

Pianorecital van Brussels talent Matthieu Idmtal in Vorden

Vorden - Het eerste concert van het seizoen 2015 dat de stichting Vrienden van de Dorpskerk Vorden heeft georganiseerd, brengt de Brusselse pianist Matthieu Idmtal wederom naar Vorden.

Zijn optreden tijdens een van de Toeristenconcerten in 2014 was van een dusdanig hoog niveau dat de stichting hem op menig verzoek voor het Nieuwjaarsconcert op 11 januari aanstaande heeft uitgenodigd.

Het is tevens gelegenheid om de donerende 'Vrienden van de Dorpskerk' en de andere in Vorden actief zijnde culturele organisaties hiervoor uit te nodigen. Na afloop van het concert kan er dan ook op informele wijze 'bijgepraat' worden. Matthieu speelt tijdens dit concert een programma met composities van Scarlatti, Scriabin, van Schubert en van Chopin.

Dat Matthieu Idmtal (1988) uitgroeide tot een vaste waarde op de binnenlandse en buitenlandse podia is inmiddels duidelijk. Zowel pers als publiek prezen zijn markante muzikale persoonlijkheid, en loofden zijn fijngevoelige interpretaties.

De voorbije jaren was hij te gast op podia als Bozar, Flagey, De Handelsbeurs en De Bijloke en maakte hij deel uit van ondermeer het Klarafestival, Festival Musiq'3, Les Sommets du Classique (Zwitserland), Gentse Vleugels, Brussels Chopin Day en Ce n'est pas Classique (Frankrijk).

Idmtal is een veelgevraagde partner voor het spelen van kamermuziek; zo vormt hij een duo met de Oekraïnse pianiste Anastasia Kozhushko en werkt hij nauw samen met violiste Maya Levy.
Het repertoire van de jonge pianist reikt van barok tot de hedendaagse muziek.

Componist Alexander Scriabin behoort tot een van zijn favorieten. Momenteel studeert Matthieu aan het Gentse Conservatorium maar op tienjarige leeftijd gaf hij zijn eerste concert al.

Nieuwjaarsconcert Dorpskerk Vorden, zondag 11 januari 2015. Aanvang 15.30 uur. Toegang €10,00, Vrienden van de Dorpskerk Vorden en kinderen tot en met 16 jaar hebben vrije toegang.


vriendenvandedorpskerkvorden.nl