Hans Wubben (l) en Ad Esschendal zijn inmiddels in Finland aangekomen.
Hans Wubben (l) en Ad Esschendal zijn inmiddels in Finland aangekomen. Foto:

ScanCovery Trial: Zutphenaar en Eefdenaar beleven truckavontuur

Zutphen - Ad Esschendal en Hans Wubben, respectievelijk uit Zutphen en Eefde rijden op dit moment ergens rond in Scandinaviƫ als deelnemers aan de ScanCovery Trial. De heren rijden in een week tijd een 7000 kilometer lang traject kriskras door het hoge noorden.

"We zijn nu onderweg naar Fins Lapland, een tocht van zo'n zes uur", vertelt Hans Wubben afgelopen maandag vanuit de auto die de heren gesponsord hebben gekregen van garagebedrijf Nijendijk. "Vandaag leggen we zo'n 1500 kilometer af. Van tevoren weten we nooit waar we terecht komen, de coƶrdinaten ontvangen we steeds op de dag zelf." Omdat de ScanCovery Trial vijf jaar bestaat, is er woensdag een uitje per vliegtuig naar Spitsbergen georganiseerd, een extraatje waar de heren zich op verheugen. De gesponsorde Toyota heeft Esschendal en Wubben halverwege de wedstrijd naar een twaalfde plaats in het klassement gereden. Hoe hoog ze eindigen, wordt zondag bekend als de avonturiers weer aankomen in Enschede. RTL7 maakt opnames van de binnenkomst in het Twentse. Op www.scant.nl is een en ander te vinden over de ScanCovery Trial.

De mannen doen deels voor hun eigen plezier mee maar ook voor het goede doel. Vorige week ontving de stichting Hospice 500 euro aan eerder binnengehaald sponsorgeld.