Meneer Heesen is verrast met zijn pluim:
Meneer Heesen is verrast met zijn pluim: "Mantelzorg, dat doe je toch gewoon". Foto:

Mantelzorgers ontvangen pluim als bedankje

Zutphen - Perspectief Zutphen heeft in de afgelopen periode een actie gehouden waarbij mensen mantelzorgers konden opgeven voor een waardebon ter waarde van 15 euro, de zogeheten Pluim. Van deze actie werd gretig gebruik gemaakt. Er zijn in totaal maar liefst meer dan 90 pluimen verspreid aan blij verraste mantelzorgers.

Een mantelzorger zorgt langdurig voor bijvoorbeeld een zieke partner, een gehandicapt kind, vader of moeder, een goede vriend(in) of buur. Het is een onbetaalde en vaak ondergewaardeerde bezigheid die soms volledig beslag legt op iemands leven. Bij de pluimuitreiking was dan ook een veel gehoorde opmerking: "Fijn dat een ander ziet dat je zoveel voor iemand doet!" De sociaal werkers van Perspectief Zutphen hebben aandacht voor het ontlasten van mantelzorgers en bieden een inlooppunt voor allerlei vragen op dat vlak. Zo'n tien tot twaalf keer per jaar worden er informatiebijeenkomsten georganiseerd rond de mantelzorg (de zogenaamde Mantelzorgsalons). Deze bijeenkomsten vinden vaak plaats in multifunctioneel centrum Waterkracht aan de Ruijs de Beerenbrouckstraat. Ook worden er voor de 'hulpverleners' uitstapjes georganiseerd om er af en toe even uit te zijn. Voor mantelzorgers is het ook mogelijk om de hulp van vrijwilligers in te roepen via de bezoek- en ondersteuningsservice (BOS). Meer informatie over de bijeenkomsten, over de BOS en over andere instanties die zich bezighouden met mantelzorg vindt u terug www.perspectiefzutphen.nl

Perspectief Zutphen en MEE-Oost-Gelderland werken nauw samen en hebben samen inlooppunten geïnstalleerd op verschillende plekken in de gemeente Zutphen. Via deze sociale wijkteams in de Zuidwijken, Warnsveld, Noordveen, Waterkwartier, Centrum / De Hoven / De Mars, Leesten kunnen kinderen, volwassenen en ouderen binnenstappen met hun hulpvraag. Met de transities in zorg, thuiswerk en de participatiewet is het de bedoeling dat steeds meer mensen de weg weten naar deze sociale wijkteams.


www.perspectiefzutphen.nl