Burgemeester Gerritsen lost het eerste schot.
Burgemeester Gerritsen lost het eerste schot.

Burgemeester Gerritsen lost eerste schot

Zutphen knalt het oude jaar uit

Zutphen - Klokslag 13.00 uur vuurde burgemeester Arnold Gerritsen de eerste carbidschoten af. Met acht schoten opende de burgervader van Zutphen op Oudejaarsdag, het carbidschieten op het fietscrossterein van de Wieler- en toervereniging ETP Zutphen.

Dat het niet de eerste keer was dat burgemeester Gerritsen de melkbussen tot ontploffing bracht, vertelde hij in zijn openingswoord. Als jonge jongen groeide hij op een boerderij op, waar hij zich al vroeg het carbidschieten meester maakte. Al ging dat toen op een niet zo professionele manier als hier.

Hij prees dan ook de organisatie met alle veiligheidsmaatregelen die in acht werden genomen. Ook voor de kleintjes was er de mogelijkheid om ballen af te schieten.

En om de feestvreugde te verhogen, zorgde de het Zutphens Dweilorkest 't Spult tussen het geknal door voor de muzikale omlijsting.

De volwassenen konden voor een drankje en een hapje terecht bij catering de Ruif. Terwijl de kinderen zich vermaakten op het springkussen.

Kortom alle ingrediƫnten voor een leuke oudejaarsdag, die mede door vele vrijwilligers en ondernemers uit Zutphen mogelijk werd gemaakt.